Verwarmen: welk verwarmingstoestel?

Wat wil jij? Comfort, efficiëntie of stijl? Goed nieuws!

Je hoeft niet meer te kiezen. Want de nieuwste generatie radiatoren voldoet aan alle eisen. Ze zien er goed uit en ze zorgen ervoor dat je in elke kamer geniet van de ideale temperatuur.

Inspiratie

De trends

Lage temperaturen radiatoren, keuze van kleuren, ruimtebesparend...

Ontdek de trends voor je radiatoren
Tip

Bereken je vermogen zo nauwkeurig mogelijk

Met de vermogenscalculator kan je heel nauwkeurig berekenen hoeveel verwarmingsvermogen je nodig hebt op basis van de grootte van je kamer. Goed voor je comfort en voor je portemonnee.

Aankoopgids

Hoe kies je je radiator ? Volg deze 3 stappen

01 waarvoor gaat hij dienen

In functie van het verwarmingssysteem dat je hebt gekozen, worden je radiatoren al dan niet aangesloten op de toestellen in je woning:

  • elektriciteit: autonoom, de radiatoren worden eenvoudigweg op het elektriciteitsnet aangesloten.
  • warm water: de radiatoren worden aangesloten op de centrale verwarming.
  • gemengd: de radiatoren worden zowel op het elektriciteitsnet als op de centrale verwarming aangesloten.

02 welk vermogen heb je nodig

Als het vermogen van je radiator te laag is, zal hij moeite hebben om je kamer goed te verwarmen. Dat voelt niet erg comfortabel aan. Is het vermogen te hoog voor de grootte van de kamer, dan verspil je onnodig energie.

03 bepaal waar je je radiator best installeert

15 cm van de vloer, 6 cm van de vensterbank, minstens 1 meter van de badkuip of de douche: een elektrische radiator moet heel precies worden geïnstalleerd. Verlies ook je comfort niet uit het oog: een handdoekradiator plaats je bijvoorbeeld best zodat je je hand maar hoeft uit te steken om een lekker warme handdoek te nemen.

04 kies een model dat bij je interieur past

Je kan je radiatoren perfect laten aansluiten bij de interieurstijl die je voor je badkamer hebt gekozen. Kies een erg plat model, een buisradiator of ga voor trendy design.