Hoe de juiste gootsteen kiezen?

Daar begint en eindigt alles. Groenten worden er schoongemaakt en gewassen voordat ze zachtjes op het vuur sudderen om vervolgens te worden opgediend. En na de maaltijd wordt het netjes afgewassen vaatwerk er te drogen gelegd.

Onze spoelbakken

  Aankoopgids

  Hoe kies je je spoeltafel? Volg deze 4 stappen

  01 Ga voor robuustheid

  Het oog wil natuurlijk ook wat, maar kies het materiaal van je spoeltafel zeker toch ook in functie van zijn resistentie en onderhoudsgemak:

  • roestvrij staal (inox): bestand tegen corrosie en warmte (tot 1 450°C), vangt schokken op en is erg hygiënisch doordat het niet poreus is. Nog een voordeel: inox is duurzaam en kan worden gerecycleerd.
  • keramiek: ongevoelig voor hitte, zeer goed bestand tegen schokken en krassen. Keramiek is ook bestand tegen chemische producten waardoor je het makkelijk kan schoonmaken.
  • kunststof: gemaakt van 80% kwartssteen en 20% kunsthars. Goede weerstand tegen krassen, zuren en warmte tot 280° C.

  02 Installeer je spoeltafel op de meest geschikte manier

  Eén of twee wasbakken? Dat hangt uiteraard af van hoeveel plaats je hebt. Ga je voor één wasbak, dan kan die middelgroot of groot zijn. Kies je er twee, dan zijn die altijd even groot. Tenzij je de optie ‘anderhalve’ wasbak neemt natuurlijk. Het druiprekje bevindt zich rechts of links. Dat hangt ervan af of je rechts- of linkshandig bent.

  03 Comfort is ook belangrijk

  Kijk hoeveel plaats je hebt onder de gootsteen. In functie daarvan kan je kiezen voor een inbouw- (verzonken of op hetzelfde niveau als de gootsteen) of opbouwmodel.

  04 Kies de kraan die bij je interieurstijl past

  Wie gootsteen zegt, zegt kraan. Alle fabrikanten brengen modellen op de markt die steeds makkelijker te bedienen zijn en waarmee je op een eenvoudige manier zowel de intensiteit van de waterstraal als de temperatuur van het water kan regelen. Nu nog kiezen welke kleur je wil: zilver, goud, brons, zwart, wit, rood, geel, blauw…