Badkamerkranen

Eerst en vooral moeten kranen van onberispelijke technische kwaliteit zijn. In de loop der tijd zijn ze ook een esthetisch element geworden en worden ze gekozen in harmonie met de algemene stijl van de badkamer.

Onze kranen

  Inspiratie

  De trends

  Slim, verbonden, gebruiksvriendelijk, polyvalent,... laat je wensen de vrije loop door je wastafel-, douche-, bad- of  toiletkranen te kiezen uit een adembenemende variëteit van vormen en kleuren

  Ontdek de trends voor je kranen
  Aankoopgids

  Hoe kies je je kraanwerk? Volg deze 3 stappen

  1. Kies een kraan die past bij je lavabo

  Het model, de hoogte van de kraan en de lengte van de uitloop kies je best in functie van het type waskom of lavabo. Waar moet je op letten? Zorg ervoor dat de waterstraal in het midden van de lavabo terechtkomt.

  2. Een of twee hendels?

  Het laat zich raden: een eengreepsmengkraan heeft één hendel terwijl je bij een tweegreepsmengkraan twee hendels bedient.

  • eengreepsmengkraan: één enkele hendel en twee bewegingen: verticaal voor het debiet, horizontaal voor de temperatuur
  • tweegreepsmengkraan: één greep voor warm water en een tweede voor koud water. Draai afzonderlijk aan de grepen om warm en koud water te mengen. Hoe verder je de kranen opendraait, hoe harder het water stroomt.

  3. Ga voor meer harmonie

  Kies een model dat mooi aansluit bij de look & feel van je badkamer. De keuze qua vormen en kleuren is eindeloos: klassiek, retro, een hoekig of afgerond design. Een kraan in zilver, zwart of zelfs goud. Ook wat de afwerking betreft zijn er verschillende opties: gepolijst, mat of geborsteld.

  Aankoopgids

  Hoe kies je het juiste kraanwerk voor je douche? Volg deze 4 stappen

  1. Stel je prioriteiten

  Wat vind jij het allerbelangrijkste? Dat het kraanwerk makkelijk te installeren is of dat het weinig plaats inneemt?

  Zichtbaar kraanwerk: deze kranen worden op de muur bevestigd en kunnen in een handomdraai op de waterleiding aangesloten worden.

  Ingebouwd kraanwerk: hier wordt het kraanwerk in de muur ingebouwd. Daardoor krijg je een heel strakke look.

  2. Een buitje of een stortvloed?

  Een zacht, ontspannend zomerbuitje of een verkwikkende stortvloed? Jij bepaalt de kracht van de waterstralen van je hoofddouche.

  Rond, vierkant of rechthoekig,aan de muur gehangen, vast of volledig geïntegreerd in het plafond voor een watervaleffect…je vindt vast een regendouche die past bij jouw smaak.

  3. Neem alles in de hand

  Net zoals je de vorm van je handdouche zelf bepaalt, bepaal je ook de kleur. Van klassiek chroom tot strak zwart. Of wat dacht je van goud of een zachte kopertint?

  4. Stel je grenzen

  Met de mengkraan regel je zowel de temperatuur als de kracht van je water. Bij een thermostatische mengkraan kan je de temperatuur instellen op 38°C, zodat je je niet kan verbranden.

  Hoe kies je het juiste kraanwerk voor je bad? Volg deze 3 stappen

  1. Eéngreepsmengraan of tweegreepsmengkraan?

  De klassieke tweegreepsmengkraan maakt zowel warm als koud water aan, waarbij je zelf het debiet moet instellen. De ietwat handigere ééngreepsmengkraan maakt het mogelijk om de temperatuur beter te controleren door het debiet te verhogen of te verlagen. De thermostatische ééngreepsmengkraan is een ideale oplossing als ook kinderen gebruik maken van de badkamer! Het systeem houdt de temperatuur stabiel en staat toe om de temperatuur te blokkeren op 38°, wat de kans op brandwonden vermijdt.

  2. Kies de installatie

  Afhankelijk van de configuratie van je badkamer en het type bad, kan je ervoor kiezen om je kranen op een voet te plaatsen, in te bouwen in de muur of op een platform op de rand van het bad te installeren.

  3. Vormen en kleuren kiezen

  Ga voor de totaal-look door je kraanwerk volledig af te stemmen op de kleur en het model van jouw keuze.