Het Groene Huis

Tegenwoordig bestaan er tal van groene oplossingen voor je woning, waardoor je aanzienlijk kan besparen zonder aan comfort in te boeten. Facq begeleidt je graag bij het nemen van duurzame beslissingen. Samen bouwen we aan een groenere toekomst!

Een oplossing voor elk seizoen

Het is mogelijk om het behoud van onze planeet te garanderen voor toekomstige generaties en tegelijkertijd een comfortabele en zuinige omgeving voor onszelf te creëren. Ontdek de nieuwste, duurzame oplossingen, die aanzienlijke besparingen garanderen. Warmtepompen, ventilatiesystemen, domotica, waterrecuperatie en -behandeling: allemaal recente technologieën die energie-efficiëntie, respect voor het milieu en comfort combineren.

Het Groene Huis

Deskundig advies en slimme oplossingen

Een breed assortiment duurzame oplossingen

  • Aerothermie, geothermie, thermodynamische ketels, ventilatie, sanitaire pompen: er bestaan zoveel duurzame oplossingen die je meer comfort en besparingen bieden, én dit met respect voor de planeet.
  • Een breed assortiment oplossingen van de meest gekende en innovatieve merken. 

Jouw gids doorheen het groene doolhof

  • Je in het doolhof van groene technologieën en voorschriften begeven, werkt vaak ontmoedigend. Facq gidst je hier graag doorheen en verzamelde daarom alle nodige informatie in Het Groene Huis. 
  • Nieuwbouw of renovatie? Wij ondersteunen je in elk project en gaan samen met jou op zoek naar het meest ecologische en economische alternatief.

Een professionele installatie

Steeds meer innovaties dragen bij aan een verhoogd comfort in je woning. Bespreek alle opties met je installateur en maak een afspraak in Het Groene Huis in onze showrooms. Laat je inspireren en krijg het beste advies!

Ontdek het magazine

Groene Huis 2024

Je vindt er:

  • Oplossingen voor je huis in elk seizoen.
  • Hernieuwbare energieën en hun voordelen.
  • De ultieme gids voor waterbehandeling.
  • Alles wat je moet weten over subsidies en financiële hulp.
  • Hoe Facq het leven in het groen ziet.
  • ...
Doorblader
Ontdek

onze oplossingen

Hernieuwbare energie

De lucht, de zon en de aarde voorzien je huis gratis van energie! De calorieën die nog aanwezig zijn in de lucht of de aarde worden opgevangen door een warmtepomp en afgegeven aan je radiatoren. Met een thermodynamische boiler geldt hetzelfde voor het warme water in je douche. Kortom, een warmtepomp kan alles wat je verwarmingsketel kan! Neem het voortouw: stap af van fossiele brandstoffen en geniet van een comfortabele warmte.

Ontdek

Duurzaam verwarmen

Minder energie voor hetzelfde warme gevoel! Met vloerverwarming en lage temperatuur-radiatoren bespaar je meer dan 10% op je energiefactuur!

Ontdek

Ventilatie

Ventilatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en is daarnaast ook energiezuinig. Het kan tot 90% van de warmte in huis terugwinnen en zorgt tegelijk voor gezonde lucht! Elimineer onaangename geuren, waterdamp en verzadigde lucht, en beheer nauwkeurig de luchtverversing.

Ontdek

Regenwater recuperatie

Regenwater kan tot 60% van je waterbehoefte dekken! Je kunt het gebruiken voor het toilet, voor je wasmachine, om je planten water te geven, enz. Je verzamelt regenwater in een regenput en gebruikt het later opnieuw dankzij een pomp, vuilwerende filters en een speciaal watercircuit. Dus, waar wacht je op? Start vandaag nog!

Ontdek

Waterbehandeling

Zachter leidingwater is goed voor de levensduur van je sanitaire installaties en je energieverbruik. Met een waterontharder voorkom je energievretende en schadelijke kalkaanslag op leidingen en apparaten. Wist je bijvoorbeeld dat 1 mm kalkaanslag het energieverbruik met 10% verhoogt? 

Ontdek

Smart Home

Domotica is een grote hulp om je huis praktischer, veiliger en efficienter te maken: slimme thuisoplossingen zoals geconnecteerde thermostaten en kranen zorgen ervoor dat je precies kunt verwarmen waar en wanneer dat nodig is. Hetzelfde geldt voor je warm water: als je over een geconnecteerde boiler beschikt, kun je vanop vakantie de afwezigheidsmodus activeren en zo verspilling van energie vermijden!

Ontdek
Wist je dat?

Doe de quiz!

Test je kennis en ontdek al onze tips om water en energie te besparen.

Start de quiz
Laat je begeleiden

Vind het dichtstbijzijnde Groene Huis

Laat je begeleiden door onze experts en ontdek al onze oplossingen voor een duurzamer huis.

Ons Groene Huis
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Nieuws, trends, advies... alles wat je nodig hebt voor een groener, duurzamer huis.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in
Het huis van morgen

Ontdek ons duurzaam huis

Ontdek onze oplossingen om je huis en badkamer energie- en waterefficiënt te maken.

 

Ontdek