Welk ventilatiesysteem kiezen?

Verdrijf slechte geuren, waterdamp en verzadigde lucht door de hoeveelheid vernieuwde lucht in je woning heel nauwkeurig te regelen. Ventilatie zorgt voor een gezond en energiezuinig binnenklimaat.

Het systeem C

Het is erg belangrijk dat je woning permanent ‘ademt’. Dat de vervuilde lucht wordt verwijderd en dat er voldoende en voortdurend frisse lucht en zuurstof binnenkomen.

Het systeem C is mechanisch: de lucht circuleert via roosters (droge plaatsen) of ventielen (vochtige plaatsen) die in het raam of de muur worden ingebouwd.

Het systeem D

Hierbij worden geen roosters in ramen of muren ingebouwd. De frisse buitenlucht komt rechtstreeks in de woning binnen door toevoermonden en de vervuilde lucht verdwijnt via een ventilator.

Daarom wordt het systeem D ‘balansventilatie’ genoemd.

De ventilator in de badkamer


Een ventilator in de badkamer (of het toilet)? Een efficiënte gedecentraliseerde ventilatieoplossing voor renovatieprojecten.

Dit systeem wordt in de muur of in het plafond ingebouwd en functioneert continu aan een lage snelheid en constant debiet.

Andere voordelen:

  • laag elektriciteitsverbruik
  • wordt gemonteerd op ‘silent blocks’.

Bezoek ons Groene Huis

Een innovatieve ervaring wacht je op in onze showrooms

Dankzij onze interactieve showroom ervaring kan je alle oplossingen ontdekken om je huis en badkamer energie- en waterbesparend te maken. Een innovatieve toepassing, om je te helpen bij het maken van de beste keuze!

Vind een showroom