Regenwater recuperatie

Regenwater is gratis! Gebruik het om je tuin te besproeien, om mee schoon te maken, om het toilet mee door te spoelen en om je kleren mee te wassen.

Een verstandig alternatief voor drinkwater!

Regenwater kan een waardevolle bondgenoot zijn voor het behoud van ons milieu en onze hulpbronnen

Dankzij sanitaire pompen, hydrofooreenheden en dompelpompen kunnen we deze kostbare bron uit de lucht opvangen en goed gebruiken in onze huizen. 

En er is nog een goede reden: regenwater is GRATIS!

De verschillende soorten pompen

De sanitaire pomp

De pomp is ontworpen om de druk van onze waterdistributiesystemen te verhogen. Het garandeert een adequate waterstroom en voldoende druk om onze sanitaire toestellen (kranen, toiletten, wasmachines, vaatwassers, enz.) van water te voorzien.


De hydrofoorpomp

Dit is een complexer systeem. Een hydrofoorpomp moet de waterdruk in een toevoersysteem handhaven. Het controleert de waterdruk en start automatisch de pomp wanneer deze onder een bepaald niveau zakt. Vervolgens wordt het water opgeslagen in een reservoir voor extern gebruik. Kortom, de hydrofooreenheid garandeert een constante, stabiele watertoevoer, vooral wanneer de waterbron intermitterend is.

De dompelpomp

Een dompelpomp is een pomp die, zoals de naam zelf al zegt, onder water wordt geplaatst. Hij wordt gebruikt om schoon of vervuild water te evacueren uit een ondergelopen kelder of kruipruimte of om putten en kamers leeg te maken.

Onze oplossingen voor optimaal gebruik van regenwater

Ontdek het magazine

Groene Huis 2024

Nieuws, trends, advies... alles wat je nodig hebt voor een groener, duurzamer huis.

Download ons magazine!
Wist je dat?

Doe de quiz!

Test je kennis en ontdek al onze tips om water en energie te besparen.

Start de quiz