Hoe kies je jouw keukenkraan?

De keukenkraan is een onmisbaar element in de keuken. Ze wordt elk moment van elke dag gebruikt. Keukenkranen bestaan tegenwoordig in alle vormen en stijlen. Tweegreepsmengkraan of eengreepsmengkraan, rechte of U-vormige uitloop, met of zonder uitrekbare sproeier... De keuze is groot en gevarieerd!

Onze keukenkranen

  Aankoopgids

  Hoe kies je je keukenkraan? Volg deze 5 stappen

  01 Tweegreepsmengkraan of eengreepsmengkraan?

  Het verschil? De eerste wordt bediend met twee hendels, de tweede met één hendel. In de keuken is een eengreepsmengkraan praktischer omdat die met slechts één hand bediend wordt en zowel het waterdebiet als de temperatuur regelt.

  02 De vorm van de uitloop

  Zwanenhals, draaibare uitloop, U-vormige of L-vormige uitloop... Ze hebben allemaal hun voordelen. Maak je keuze volgens je gebruik en favoriete ontwerp. Ook een praktisch idee: sommige kranen zijn flexibel, ideaal voor spoeltafels die onder een raam staan.

  03 Hygiënisch en zuinig

  Zonder handen! Een contactloze elektronische kraan heeft alleen maar voordelen. Meer dan ooit staat hygiëne centraal, dankzij dit systeem kan je de kraan bedienen zonder ze aan te raken. Het water begint met stromen zodra het de handen detecteert en stopt met stromen zodra de handen zich verwijderen.

  Een Touch Control kraan kan aangezet worden met een knop op de uitloop, wat handig is wanneer de handen vol zijn.


  04 Stijl en kleur

  Klassiek, retro, kubusvormig of gebogen... pas de vorm van je keukenkraan aan aan de rest van je huis. Hetzelfde geldt voor de kleur - goud, brons, zwart... - en de afwerking - gepolijst, mat of geborsteld.

  05 Slim product

  Krijg fris, bruisend of kokend water rechtstreeks uit je kraan dankzij de Grohe Blue Pure of Red systemen. 

  Of kies voor de sBox (hansgrohe): de uittrekbare slang van de kraan blijft niet meer haperen onder de spoelbak en kan gemakkelijk terug worden opgeborgen.