/getmedia/03051da9-dfda-46c1-8ac9-ec51c70ee7ac/MV_ECONOMIE-EAU.jpg?width=1920&height=595&ext=.jpg

Waar verbruiken we het meeste water en hoe kunnen we ons waterverbruik verminderen?

Het gemiddelde waterverbruik bij de Belgen ligt volgens Belgaqua op 95 liter per persoon per dag. Het verbruik daalde over de laatste 20 jaar, onder andere doordat huishoudtoestellen er tegenwoordig veel zuiniger op zijn geworden. Maar ook jijzelf kan dankzij een paar aandachtspuntjes een groot verschil maken!

Waar verbruiken we het meeste water en hoe kunnen we ons waterverbruik verminderen ?

Je had het waarschijnlijk kunnen raden: je toilet doorspoelen is een van de grootste waterverbruikers. Één derde van ons waterverbruik komt namelijk hier vandaan. Dit kan je verminderen door te opteren voor een spaarknop, zo verbruik je tot een derde minder water! 

Ook een douche-wc is een goede optie om te besparen, het waterverbruik ligt er inderdaad iets hoger, maar je bespaart er wel hopen toiletpapier mee. Wat het geheel veel ecologischer én uiteindelijk ook voor jou economischer maakt!

 

 

FavorietVilleroy & Boch

Douche-WC ViSoul DirectFlush

3290,00 €

Subtiel verfrissend. Ingenieus aangenaam.

Een tweede grote verbruiker is het nemen van een douche of bad. Het idee dat een bad meer zou verbruiken dan een douche klopt zeker niet altijd. Als je 10 minuten onder je douche staat, verbruik je namelijk evenveel als wanneer je een bad neemt. De simpele oplossing hiervoor is om voor een waterbesparende douchekop te kiezen.

Aan de wastafel worden kleine maatregelen vaak over het hoofd gezien: draai de kraan dicht wanneer je je tanden poetst, elke poetsbeurt zou dit 5 à 8 liter water besparen! Hetzelfde geldt tijdens het scheren, wassen,…

Slim productGrohe

Keukenkraan Minta Touch

867,69 €

Liefde bij de eerste aanraking

Ook in de keuken wordt veel water verbruikt, bijvoorbeeld bij het wassen van groenten. Tip: was je groenten in een bak en hergebruik het water erna om je planten water te geven. Ook wanneer je wacht tot het water op gewenste temperatuur is, kan je in plaats van het koud water simpelweg te laten lopen, het water opvangen en ook hergebruiken voor planten… Wat betreft de vaatwasser: op zich verbruikt deze relatief weinig water, zeker op ECO-modus, maar het is niet nodig om je borden vooraf eerst schoon te spoelen en onnodig water te verspillen.