Een zomer vol energie

Kom alles te weten over enkele nieuwe gewoonten die je kunt aannemen en kies voor duurzame oplossingen dankzij de groene huisoplossingen van Facq.

Lange zonnige dagen, aangename temperaturen, grote vakantie... lang leve de zomer! De zomer heeft dan ook alles in huis om een glimlach op je gezicht te toveren, en biedt zelfs nog meer voor zij die op hun ecologische voetafdruk letten. Maar hoe verwarm je je sanitair warm waterOf hoe koel je je huisKortom, hoe kun je deze zomer je impact op het milieu minimaliseren?


De thermodynamische boiler

Een thermodynamische boiler is ontworpen om ecologisch en economisch warm water te produceren. Net als een warmtepomp gebruikt het warmte uit de omgeving. Een thermodynamische boiler verwarmt sanitair warm water (voor bad, douche, keuken, enz.) door 75% van de energie uit de omgevingslucht te halen.

Geniet van hernieuwbare energie

De waterontharder

Ontdek hoe je water kunt behandelen door een waterontharder of een geschikte filter te installeren. Voorkom onzuiverheden, kalkaanslag en corrosie in je leidingen en bescherm je gezondheid en je portemonnee. Minder hard water is ook goed voor de levensduur van je sanitaire installaties en je energieverbruik. Dankzij een waterontharder voorkom je energieverslindende en schadelijke kalkaanslag op leidingen en apparaten. Wist je bijvoorbeekd dat 1 mm kalkaanslag het energieverbruik met 10% verhoogt?

Waarom en hoe water behandelen?

Aerothermische warmtepompen

Sommige luchtwarmtepompmodellen zijn omkeerbaar. Dit betekent dat ze warmte kunnen produceren in de winter en koelte in de zomer.

ONTDEK

Zonneboilers

De zonneboiler is ontworpen om optimaal gebruik te maken van thermische zonne-energie in combinatie met een boiler of warmtepomp. Ideaal voor sanitair warm water.

ONTDEK

Ventilatorconvectoren

De ventilatorconvector is het hele jaar door een goede keuze! En tijdens de zomermaanden zorgt hij in combinatie met een omkeerbare warmtepomp voor een aangenaam koel binnenklimaat.

ONTDEK

Ventilatiesysteem D

Is het buiten 30°C? Daar merk je binnen niets van met ventilatie met dubbele luchtstroom (systeem D)!  De energie die uit de lucht wordt teruggewonnen, wordt gebruikt om de lucht in je woonkamer te koelen. Ventilatie werkt dus als een airconditioner, maar zonder het energieverbruik ervan.

ONTDEK
Oplossingen

voor elk seizoen

Het is mogelijk om onze planeet te behouden voor toekomstige generaties én tegelijkertijd een comfortabele en zuinige omgeving voor onszelf te creëren. Laat je inspireren door onze seizoenen en kom praten met een van onze Groene Huis-adviseurs.

Het huis van morgen

Ontdek ons duurzaam huis

Ontdek onze oplossingen om je huis en badkamer energie- en waterefficiënt te maken.

 

Ontdek
Wist je dat?

Doe de quiz!

Test je kennis en ontdek al onze tips om water en energie te besparen.

Start de quiz
Ontdek

onze oplossingen

Hernieuwbare energie

De lucht, de zon en de aarde voorzien je huis gratis van energie! De calorieën die nog aanwezig zijn in de lucht of de aarde worden opgevangen door een warmtepomp en afgegeven aan je radiatoren. Met een thermodynamische boiler geldt hetzelfde voor het warme water in je douche. Kortom, een warmtepomp kan alles wat je verwarmingsketel kan! Neem het voortouw: stap af van fossiele brandstoffen en geniet van een comfortabele warmte.

Duurzaam verwarmen

Minder energie voor hetzelfde warme gevoel! Met vloerverwarming en lage temperatuur-radiatoren bespaar je meer dan 10% op je energierekening!

Ventilatie

Ventilatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en is daarnaast ook energiezuinig. Het kan tot 90% van de warmte in huis terugwinnen en zorgt tegelijk voor gezonde lucht! Elimineer onaangename geuren, waterdamp en verzadigde lucht en beheer nauwkeurig de luchtverversing.

Regenwater recuperatie

Regenwater kan tot 60% van je waterbehoefte dekken! Je kunt het gebruiken voor het toilet, voor je wasmachine, om planten water te geven, enz. Je verzamelt regenwater in een regenput en gebruikt het later opnieuw dankzij een pomp, vuilwerende filters en een speciaal watercircuit. Waar wacht je op? Start vandaag nog!

Waterbehandeling

Zachter leidingwater is goed voor de levensduur van je sanitaire installaties en je energieverbruik. Met een waterontharder voorkom je energievretende en schadelijke kalkaanslag op leidingen en apparaten. Wist je bijvoorbeeld dat 1 mm kalkaanslag het energieverbruik met 10% verhoogt? 

Smart Home

Domotica is een grote hulp om je huis praktischer, veiliger en efficienter te maken: slimme thuisoplossingen zoals verbonden thermostaten en kranen zorgen ervoor dat je precies kunt verwarmen waar en wanneer dat nodig is. Hetzelfde geldt voor je warm water: als je over een connected boiler beschikt, kun je vanop vakantie de afwezigheidsmodus activeren en zo verspilling van energie voorkomen!

Ontdek al onze oplossingen