Een milieuvriendelijke lente

De lente is het moment om te renoveren! Ontdek onze duurzame oplossingen en bespaar.

De hydrofoorpomp

De gemiddelde Belg verbruikt 96l drinkwater per dag. Het grootste deel hiervan wordt gebruikt voor onderhoud en schoonmaak, en slechts 5% voor voeding. Spaarzaam omgaan met dit blauwe goud is dus belangrijker dan ooit en dat maakt regenwateropvang essentieel. Het wordt dan ook steeds gebruikelijker voor mensen om hydrofoorpompen te installeren om regenwater op te vangen. Afhankelijk van de regio is het soms zelfs verplicht. Het water gebruik je nadien om de tuin te besproeien, schoon te maken, kleren te wassen en het toilet door te spoelen.

Regenwater recuperatie

Systeemventilatie D

De winterslaap is voorbij: gooi alle ramen en deuren open! Al durven het weer en de temperaturen soms nog parten spelen in deze periode. Af en toe zal je de verwarming dus nog moeten opzetten. Als je daken, gevels, vloeren, ramen en deuren goed geïsoleerd zijn, verwarm je natuurlijk minder. Maar je kunt er ook voor zorgen dat elke kWh energie beter wordt gebruikt... Je verwarmingsketel zal bijvoorbeeld minder draaien met een ventilatiesysteem met dubbele doorstroming (of systeem D). Hiermee wordt 90% van de warmte in huis teruggewonnen om de buitenlucht voor te verwarmen. Als gevolg daarvan is de lucht in alle kamers gezonder, voorkom je de uitstoot van tonnen CO2 en werkt je verwarmingssysteem op fossiele brandstoffen eerder als back-up.

Welk ventilatiesysteem kies ik?

De zonnecollector en zonneboiler

Zonnecollectoren werken samen met een zonneboiler om de warmte van de zon om te zetten in warm water.

ONTDEK

Filteren van regenwater

Regenwaterfilters verwijderen onzuiverheden, vuil, verkleuring en ongewenste geurtjes. Je gefilterde regenwater is perfect voor gebruik in wasmachines, toiletten,...

ONTDEK

De slimme thermostaat

Ook de kleine dingen mogen je deze winter niet koud laten: slimme thuisoplossingen zoals een geconnecteerde thermostaat en thermostatische kranen zorgen ervoor dat je precies kunt verwarmen waar en wanneer dat nodig is.

 

ONTDEK
Oplossingen

voor elk seizoen

Het is mogelijk om onze planeet te behouden voor toekomstige generaties én tegelijkertijd een comfortabele en zuinige omgeving voor onszelf te creëren. Laat je inspireren door onze seizoenen en kom praten met een van onze Groene Huis-adviseurs.

Het huis van morgen

Ontdek ons duurzaam huis

Ontdek onze oplossingen om je huis en badkamer energie- en waterefficiënt te maken.

 

Ontdek
Wist je dat?

Doe de quiz!

Test je kennis en ontdek al onze tips om water en energie te besparen.

Start de quiz
Ontdek

onze oplossingen

Hernieuwbare energie

De lucht, de zon en de aarde voorzien je huis gratis van energie! De calorieën die nog aanwezig zijn in de lucht of de aarde worden opgevangen door een warmtepomp en afgegeven aan je radiatoren. Met een thermodynamische boiler geldt hetzelfde voor het warme water in je douche. Kortom, een warmtepomp kan alles wat je verwarmingsketel kan! Neem het voortouw: stap af van fossiele brandstoffen en geniet van een comfortabele warmte.

Duurzaam verwarmen

Minder energie voor hetzelfde warme gevoel! Met vloerverwarming en lage temperatuur-radiatoren bespaar je meer dan 10% op je energierekening!

Ventilatie

Ventilatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en is daarnaast ook energiezuinig. Het kan tot 90% van de warmte in huis terugwinnen en zorgt tegelijk voor gezonde lucht! Elimineer onaangename geuren, waterdamp en verzadigde lucht en beheer nauwkeurig de luchtverversing.

Regenwater recuperatie

Regenwater kan tot 60% van je waterbehoefte dekken! Je kunt het gebruiken voor het toilet, voor je wasmachine, om planten water te geven, enz. Je verzamelt regenwater in een regenput en gebruikt het later opnieuw dankzij een pomp, vuilwerende filters en een speciaal watercircuit. Waar wacht je op? Start vandaag nog!

Waterbehandeling

Zachter leidingwater is goed voor de levensduur van je sanitaire installaties en je energieverbruik. Met een waterontharder voorkom je energievretende en schadelijke kalkaanslag op leidingen en apparaten. Wist je bijvoorbeeld dat 1 mm kalkaanslag het energieverbruik met 10% verhoogt? 

Smart Home

Domotica is een grote hulp om je huis praktischer, veiliger en efficienter te maken: slimme thuisoplossingen zoals verbonden thermostaten en kranen zorgen ervoor dat je precies kunt verwarmen waar en wanneer dat nodig is. Hetzelfde geldt voor je warm water: als je over een connected boiler beschikt, kun je vanop vakantie de afwezigheidsmodus activeren en zo verspilling van energie voorkomen!

Ontdek al onze oplossingen