/getattachment/f416f289-58ad-4386-ac2e-7c17c51bc880/MV_PanSolaire_head.jpg?lang=fr-BE&width=2480&height=1837&ext=.jpg

Hoe verhoog je het rendement van je zonnepanelen?

Fossiele energiebronnen worden schaarser en groene stroom wordt almaar populairder. Je huis verwarmen met zonne-energie is tegenwoordig dan ook geen uitzonderlijke maatregel meer. Veel woningeigenaars investeerden de afgelopen jaren in zonnepanelen. Maar hoe haal je nu het maximale rendement uit je zonnepanelen?

Voordelen van de fotovoltaïsche energietechnologie

De energieprijzen blijven stijgen. Zonne-energie, in combinatie met andere natuurlijke hernieuwbare energiebronnen, wordt dus stilaan onmisbaar. Zonnepanelen leveren je niet alleen een ecologisch voordeel op. Er zijn nauwelijks onderhoudskosten aan verbonden, dus ook op financieel vlak zijn zonnepanelen – op lange termijn weliswaar – een aanrader. Aangevuld met het hoge omzettingsrendement van zonlicht in stroom, zorgt dat voor een verduurzaming van je elektriciteitsproductie.

Als zonnepaneelgebruiker je elektriciteitsconsumptie optimaliseren

Door op piekmomenten de energievraag op te vangen met je zonnepanelen, behaal je een hoger energierendement en optimaliseer je dus je elektriciteitsconsumptie. Het grote voordeel van zonne-energie: de piekmomenten van de zon zijn iets beter te voorspellen dan die van bijvoorbeeld de wind.

Energie solaire

Piekmomenten van zonne-energie?

Niet alleen de hoeveelheid zonlicht is belangrijk. De piekmomenten, waarop een grote hoeveelheid zonne-energie beschikbaar is in een bepaald gebied op een bepaalde dag, vormen een nog betere representatie van de hoeveelheid energie die je zonnepanelen kunnen produceren. Op zo’n piekmoment is de intensiteit van zonlicht namelijk erg hoog.