/getmedia/af43fe2d-1636-44fc-b108-37e53033caea/Header-meubels_1.jpg?width=1640&height=580&ext=.jpg

Inspiratie voor je badkamerinrichting

Hoe kan je je badkamer het best organiseren en inrichten? Wij geven je hieronder enkele tips en wat inspiratie!

DENK NA OVER JE RUIMTE

Stel jezelf de juiste vragen wanneer je gaat nadenken over de inrichting van je badkamer: wie gebruikt de badkamer precies? Hoeveel mensen maken zich er ’s ochtends klaar en moeten zich er ’s avonds kunnen ontspannen? Want bewegingsruimte is cruciaal, je wil niet op elkaars lip zitten. 

Laat de grootte van de ruimte het toe, overweeg dan een dubbele lavabo. Kies ook het juiste meubilair (hangkasten, kolomkasten, legplanken, enz.) om alle producten en badlinnen op te bergen zodat de ruimte steeds perfect opgeruimd oogt. Al deze elementen zullen de inrichting van je badkamer bepalen.

Inrichting badkamer
Inrichting badkamer

60/30/10

Ken je deze driecijferige regel? Het is dé toverformule voor een persoonlijke, harmonieuze en evenwichtige inrichting.

Gebruik de formule in de eerste plaats om je ideale kleurencombinatie te bepalen: de overheersende kleur (60%) geeft de algemene sfeer weer, de secundaire kleur (30%) vult die basiskleur aan of contrasteert ermee (bijvoorbeeld en koele tint tegenover een warme tint) en de accentkleur (10%) is de finishing touch om het plaatje compleet te maken.

De eerste twee kleuren worden gebruikt voor de muren en de vloer, maar ook voor de lavabo en het bad. Voor een ton-sur-ton effect (erg in de mode tegenwoordig) moeten die in dezelfde kleur worden gekozen. De derde kleur gebruik je voor accessoires, een plant, een douchegordijn, decoratie, …

Je kan deze regel ook hanteren om te spelen met verschillende materialen (glad, zacht of met meer textuur), verschillende motieven (zeer grafisch behang, een origineel dessin, verticale lijnen om de kamer te vergroten…) en verschillende lichtbronnen van erg helder tot gedempt (spotjes in het plafond, een verlichte spiegel…).

Total look… of net niet

Je kan de stijl van je woning doortrekken naar je badkamer of er net een heel andere invulling aan geven die dan allicht een ander aspect van je persoonlijkheid weerspiegelt.

Inrichting badkamer
Bathroom Planner

Ontwerp je toekomstige badkamer

Ontwerp je badkamer online en in 3D met onze Bathroom Planner.

Ik wil mijn badkamer ontwerpen
Laat je gidsen!

Maak een afspraak voor persoonlijk advies

Onze experts staan aan je zijde om je te begeleiden bij je keuzes.

Maak een afspraak