/getmedia/0dc2ae23-a74c-42ce-a675-3510e6d770b4/Header-wc_1.jpg?width=1640&height=580&ext=.jpg

Inspiratie voor de inrichting van je toilet

Meestal neemt de toiletruimte niet veel plaats in, maar dat betekent nog niet dat je de inrichting ervan kan verwaarlozen. Want ook hier is comfort belangrijk!

Inrichting wc

DE JUISTE AFMETINGEN

Voor je toilet kan je kiezen tussen verschillende dieptes. Wat gaat je keuze bepalen? Een makkelijke toegang en comfortabel zitten. In een kleine ruimte ga je best voor een compact model zodat je knieën de toiletdeur niet raken. Heb je meer ruimte, kies dan voor een standaard of zelfs verlengde versie voor extra comfort. 

En de hoogte? Als basisregel wordt doorgaans gehanteerd dat je toilet zo geïnstalleerd moet worden dat je dijen en benen een rechte hoek vormen als je gaat zitten. Hou met andere woorden rekening met de afstand tussen je hiel en je knie. 

BINNEN HANDBEREIK

Plaats de wc-rolhouder op de juiste plaats zodat je je niet hoeft te draaien en keren om erbij te kunnen. Net als de wc-borstelhouder kan je hem aan de muur bevestigen of op een standaard plaatsen. Zo kan je ze makkelijk verplaatsen.

Is het toilet in de badkamer, dan ben je zo bij de lavabo om je handen te wassen. Erg belangrijk voor een onberispelijke hygiëne! Installeer dus ook in een aparte toiletruimte een handenwasser – zelfs smal kan die erg mooi zijn.

Bathroom Planner

Ontwerp je toekomstige badkamer

Ontwerp je badkamer online en in 3D met onze Bathroom Planner.

Start je ontwerp
Laat je gidsen!

Maak een afspraak voor persoonlijk advies

Onze experts staan aan je zijde om je te begeleiden bij je keuzes.

Maak een afspraak