/getmedia/6eb9a21f-9f8a-48e3-b1b3-e651d2e209bf/header-materia-durable.jpg?width=1920&height=595&ext=.jpg

Duurzame materialen voor je badkamer

Kies voor duurzame materialen! Als het gaat over de materialen voor je badkamermeubels en sanitair mag je best veeleisend zijn! En hetzelfde geldt voor de wanden en vloeren van je badkamer. Ongeëvenaarde duurzaamheid en robuustheid zijn een absolute must. In dit artikel lees je meer over de specifieke eigenschappen van enkele materialen die je zeker zal tegenkomen.

Geëmailleerd staal

Ideaal voor badkuipen, douchebakken en wastafels

Geëmailleerd staal is duurzaam en 100% recycleerbaar. Bovendien is het bestendig tegen allerlei soorten krassen en stoten. Ten slotte is het ook nog ’s goed voor je portemonnee: je hoeft geen warm water toe te voegen aan je bad want het houdt de warmte lang vast. En je hebt slechts weinig product nodig om schoon te maken. Met gegarandeerd onberispelijke hygiëne op de koop toe want geëmailleerd staal is niet poreus, dus bacteriën kunnen zich er niet innestelen.

Acier
bois

Hout

Ideaal voor je badkamermeubels

Wil je graag een ecologisch verantwoorde badkamer? Hout is een natuurlijk, warm, makkelijk hernieuwbaar en recycleerbaar materiaal dat je bovendien eenvoudig kan onderhouden met niet meer dan een vochtige doek en wat zeep. Het is zeer stevig – zeker massief hout – dus gaat lang mee. Je hoeft je meubels niet snel te vervangen – een opsteker voor je budget!

Quaryl

Ideaal voor badkuipen en douchebakken

Quaryl® is een exclusief product van Villeroy & Boch. Het is een mengsel van 60% natuurlijke kwarts en hoogwaardig sanitair acryl. Doordat Quaryl® zeer UV-bestendig is, blijven glans en kleur jarenlang zonder probleem behouden. Het gladde, fluweelachtige oppervlak voelt aangenaam aan en is zeer makkelijk te onderhouden. Alle vuil wordt in een handomdraai verwijderd. 

quaryl
acryl

Acryl

Ideaal voor badkuipen en douchebakken

Dit lichtgewicht materiaal is makkelijk te installeren en voelt heerlijk warm aan. Zalig dus aan je blote voeten! Maar dat zijn natuurlijk niet de enige voordelen. Het stralend witte sanitair acryl is kleurvast, bestand tegen ultraviolette straling en makkelijk te onderhouden met de gebruikelijke schoonmaakproducten.

Keramische tegels

Keramische tegels zijn ideaal voor vloeren en wanden maar ook voor badkuipen, douchebakken, wastafels en accessoires. Ze worden gemaakt van klei dat gemend wordt met andere natuurlijke materialen zoals zand of silica. Je vindt ze als klassieke tegels of als mozaïektegeltjes. Het oppervlak is glad en niet poreus. Tegenwoordig worden keramische tegels ook vaak behandeld om kalk- en vuilafstotend te zijn. Een gewoon reinigingsproduct volstaat dus om je keramische bad, douche of wastafel te onderhouden!

ceramique
solid surface

Solid Surface en andere synthetische materialen

Ideaal voor de wandbekleding in je badkamer

Solid Surface is een hars, gemaakt van natuurlijke mineralen, acrylharsen en pigmenten. Net zoals andere synthetische materialen is het erg praktisch om de muren in de badkamer mee te bekleden. Het wordt immers geleverd als makkelijk te installeren panelen die bestand zijn tegen vlekken en vocht. Hierdoor krijgen schimmels en bacteriën geen kans! Bovendien vragen ze erg weinig onderhoud.