/getmedia/1a1f3db2-2159-4e26-b0fc-f747496f1a6f/Gastentoilet_header.jpg?width=1640&height=580&ext=.jpg

Checklist voor een praktisch en stijlvol gastentoilet

Voor het interieur van onze woonkamer of badkamer halen we vaak alles uit de kast en besteden we aandacht aan de kleinste details. Maar bij de inrichting van ons gastentoilet staan we minder snel stil. Nochtans is dit ook een plek waar zowel jij als je bezoekers vaak komen. Waar je dan best rekening mee houdt, lees je hieronder. Met onze checklist ben je zeker van een stijlvol en praktisch gastentoilet!

Villeroy & Boch - Ardosa


  • Een praktische handenwasser

Een gastentoilet is vaak de kleinste ruimte in huis. Als handenwasser voorzie je dus best een hoekmodel of een smalle, rechthoekige variant. Er bestaan ook modellen met een onderkast, waardoor je op een slimme manier extra opbergruimte creëert voor bijvoorbeeld wc-rollen of schoonmaakproducten. Deze onderkasten komen in allerlei soorten materialen en kleuren en vormen samen met je toilet de blikvanger van je gastentoilet.


  • Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

In kleine ruimtes is het altijd een goed idee om een spiegel te integreren. Doordat een spiegel het licht weerkaatst, doet het een ruimte optisch groter lijken. Daarnaast is het ook gewoon fijn voor je bezoek dat ze tijdens hun toiletbezoek even kunnen controleren of hun haar of make-up nog goed zit. Ook spiegels komen in allerlei vormen en maten: organische vormen of net heel strak, met of zonder verlichting. Elk zorgen ze voor een eigen, unieke sfeer.   • Je toilet als eyecatcher

De tijd dat een toilet alleen verkrijgbaar was in wit porselein is al lang voorbij. Tegenwoordig bestaan er verschillende varianten in o.a. mat wit of zwart. Door hun neutrale kleur passen ze binnen elk kleurthema en toch geven ze je ruimte meteen een unieke uitstraling. Een zwart toilet bijvoorbeeld, zorgt al snel voor een stoer en exclusief kantje. Let wel op: zwart is gevoeliger voor kalkaanslag. Indien je leidingwater gebruikt om je toilet door te spoelen, is een waterontharder aangewezen. 


Duravit - D-neo


  • Een slimme kraan als afwerking voor je handenwasser

Niet alleen voor de badkamer of keuken bestaan er slimme, waterbesparende kranen, ook voor een handenwasser. Speciale technologieën waarbij lucht aan de waterstraal wordt toegevoegd of waarbij de kraan altijd vanuit de koude positie start ken je misschien al, maar tegenwoordig zien we ook veel meer touchless kranen in de particuliere woning. Het grote voordeel hiervan is dat er alleen water stroomt wanneer het nodig is en dat bacteriën en ziektekiemen zich niet kunnen verspreiden.

  • De juiste accessoires

Less is more, zeker in een compacte ruimte als een gastentoilet, maar toch is het belangrijk om voldoende aandacht te geven aan accessoires. Een wc-rolhouder, toiletborstel, zeepdispensers: het zijn maar enkele voorbeelden van producten die van je toiletruimte een functionele plek maken. Ze zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende stijlen en kleuren en dus ideaal om ook het kleinste kamertje een persoonlijke touch te geven.Nieuw!

Guest Pack

Vind je het moeilijk om keuzes te maken voor de inrichting van je toiletruimte? Dan hebben wij de ideale oplossing! 

Facq lanceerde onlangs het Guest Pack: een volledig uitgerust gastentoilet voor een aantrekkelijke pakketprijs. Alle producten in het pack zijn perfect op elkaar afgestemd, zo hoef jij je geen zorgen meer te maken of alles wel samen past. 

Ontdek het Guest Pack
Guest Pack