/getmedia/4bf1d3b8-2386-4a39-a138-7d8a112eb922/Back-to-school-header.jpg?width=1640&height=580&ext=.jpg

Back to school/work met de tips van Facq

1 september nadert weer met rasse schreden. De boekentassen staan klaar en de outfits werden - na lang onderhandelen - gekozen. Maar die eerste september brengt ook iets minder leuk met zich mee: de typische ochtendrush in de badkamer. Bij die kledingdiscussies ’s ochtends kunnen wij je helaas niet helpen, maar bij de inrichting van een family-proof badkamer wél!

7 tips voor een family-proof badkamer


1. Voorzie voldoende ruimte aan de wastafel

Je herkent de situatie wel: heel het gezin wil ’s ochtends liever zo lang mogelijk in bed blijven liggen, waardoor je allemaal samen in de badkamer eindigt. Wanneer je voor een dubbele lavabo kiest, kunnen meerdere gezinsleden tegelijk zich klaarmaken. Heb je eerder een kleine badkamer, dan is één grotere wasbak met twee kranen misschien wel jouw ideale oplossing. Zo heb je immers maar één ombouw nodig en bespaar je ruimte.


2. Plaats een dubbele douche

Met kleine kinderen in huis is een bad vaak een logische keuze, maar dacht je al eens aan een dubbele douche? Door 2 douchekoppen te voorzien kan je samen met je kind(eren) of partner onder de douche. Zo verlies je geen tijd en staat er niemand in de kou te wachten. Win-win! Je hoeft hiervoor trouwens geen gigantische ruimte te voorzien. Een dubbele douche kan al in een hoek van 150 op 100 centimeter. 

Dubbele lavabo
Opbergruimte

3. Zorg voor voldoende opbergruimte

Een klassieker, maar hoe meer opbergruimte je hebt, hoe minder rommel je ziet liggen en hoe sneller je jezelf door de ochtendrush loodst. Kies voor een lavabomeubel met voldoende kasten of lades, ga voor een extra kolomkast – veel leveranciers nemen deze tegenwoordig standaard op in hun assortiment – of gebruik de lege ruimte boven je toilet voor kleinere kastjes of legplanken. 


4. Organiseer je badkamer

Wanneer je goed nadenkt over de inrichting van je badkamer, kan je vaak meerdere functies combineren in één item. Overweeg bijvoorbeeld een spiegelkast, waarbij je opbergruimte en een badkamerspiegel combineert. Kies voor een handdoekradiator die zowel je ruimte verwarmt als je handdoeken droogt. Gebruik de bovenkant van je deur om extra kapstokhaken op te hangen. Of voorzie een kast met geïntegreerde wasmanden.

5. Kies voor een douchescherm dat makkelijk proper te maken is

Je bad- of douchescherm na elke douchebeurt afdrogen? Dat is het laatste waar je ’s ochtends tijd voor hebt! Tegenwoordig bestaan er bad- en doucheschermen met een anti-kalk coating, een soort afwerking die het glas gladder maakt, waardoor vuil, water en kalk zich moeilijk kunnen hechten. Voortaan geen gedoe meer met een handwisser! 

Inda A16 2.0

6. Creëer een kindvriendelijke omgeving

Maak je badkamer veiliger, zo kunnen kinderen veel zelf doen en heb jij ook tijd om je klaar te maken. Zet of hang hun spullen op ooghoogte, zodat ze er zelf makkelijk bij kunnen en voorzie een opstapje. Kies bijvoorbeeld voor een thermostaatkraan. Dankzij de temperatuurbegrenzer wordt het water nooit warmer dan 38 graden. Of voorzie oriëntatieverlichting aan je wc, zodat kinderen ’s ochtends makkelijk de weg vinden. 


7. Installeer een grote spiegel

Ga voor een grote spiegel die genoeg plaats biedt voor heel het gezin. Het is niet alleen praktisch, maar het doet je ruimte optisch groter lijken. Let ook op de hoogte van je spiegel. Met kleine kinderen in huis kan het fijn zijn om een spiegel tot op de grond te voorzien, zo kunnen zij zichzelf ook zien.

Kidsproof bathroom
Laat je gidsen!

Maak een afspraak voor persoonlijk advies

Onze experts staan aan je zijde om je te begeleiden bij je keuzes.

Maak een afspraak
Bathroom Planner

Ontwerp je toekomstige badkamer

Ontwerp je badkamer online en in 3D met onze Bathroom Planner.

Start je ontwerp