/getattachment/f91d5b8c-578b-4c39-9881-d28b729996de/4conseils.jpg?lang=fr-BE&width=2480&height=1837&ext=.jpg

4 tips om meer opbergruimte in je badkamer te creëren

Tandpastatubes op de wastafel, shampooflacons op de rand van het bad en handdoeken die her en der rondslingeren: herken je het scenario? Heel wat badkamers snakken naar opbergruimte. Wij geven vier tips die van je badkamer een oase van rust maken.

1. Een wastafelmeubel

Een enkele of dubbele lavabo, opbouw of inbouw? Een wastafel is onmisbaar in elke badkamer. De ruimte eronder kun je gebruiken om badkamerspullen te bewaren. Hoe je die ruimte precies invult, is volledig aan jou. Je kunt een wastafelmeubel met kasten of lades installeren. De kleur laat je perfect aansluiten bij de stijl van je badkamer. Op die manier creëer je een harmonieus geheel.    

tiroirs

2. Een spiegelkast in de badkamer

Je tanden poetsen, je haren kamen, je scheren, make-up aanbrengen of ’s morgens een snel kattenwasje: een badkamer kan niet zonder badkamerspiegel. Spiegels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en uitvoeringen en je kunt ze zelfs combineren met opbergruimte. Een spiegelkast is bijzonder handig om allerlei kleine spullen – denk aan tandenborstels, tandpasta, crèmes of een kam – op te bergen. Als je ze in een spiegelkast bewaart, heb je die zaken bovendien altijd bij de hand.

3. Een kolomkast: ideaal voor een kleine badkamer

Heb je een compacte badkamer? Dan moet je die zo efficiënt mogelijk inrichten en de beschikbare ruimte optimaal benutten. Om je handdoeken en andere badkamerspullen op te bergen is een kolomkast ideaal. In zo’n hoge en smalle kast kun je heel wat spullen kwijt. Bovendien is het een elegant badkamermeubel dat het ruimtelijke gevoel in je kleine badkamer ten goede komt. Je kunt ze op de grond plaatsen, maar nog mooier is het om ze tegen de muur te bevestigen. Handig ook wanneer je de badkamervloer schoonmaakt.

colonne de salle de bains

4. Meer opbergruimte in je badkamer? Details maken het verschil

Details maken het verschil, ook in de badkamer. Kapstokjes (of haakjes) zijn handig om je kleren of de pyjama’s van je kinderen aan te hangen. Een rieten mand doet dienst om je vuile was in te bewaren. Blijven er handdoeken rondslingeren in je badkamer? Dan kun je houten schappen plaatsen en ze daar netjes bewaren. Zo heb je ze altijd binnen handbereik wanneer je een douche of een bad neemt.