Hoe uw wc proper houden? Enkele tips! | Facq
Facq

Hoe uw wc proper houden? Enkele tips! 

Categorie: Inspiratie

Een vuile en grauwe wc, dat wil niemand. De uitspraak “Je wc zegt meer over jou dan je zou denken” heeft al heel wat mensen radeloos gemaakt. Gelukkig is een toilet reinigen en onderhouden niet zo moeilijk. Hier zijn enkele tips die écht werken!

Zó maak je alles weer wit

Iedereen kent het probleem: een wc-pot die grauw uitslaat. Heb je al uren tevergeefs liggen schrobben? Dan is het dringend tijd om je de juiste methode eigen te maken om je wc terug witter dan wit te krijgen:

  • Begin met de wc-pot volledig leeg te maken. Gebruik een wc-borstel en indien nodig een ontstopper.
  • Trek daana je handschoenen aan om het resterende water op te nemen met een spons.
  • Leg vervolgens een doek op de wc-bodem en giet wat opgewarmde witte wijnazijn in de wc-pot. Sluit het wc-deksel en laat dit een halve dag intrekken.
  • Verwijder de doek en schrob met een schuurspons. Je kunt hierbij eventueel wat zuiveringszout gebruiken.

Je wc kuisen

Chemische reinigingsproducten mijd je het best. Gelukkig zijn er meer dan genoeg milieuvriendelijkere oplossingen die de klus ook klaren. Een succesrecept van oma: voeg aan elke liter water een glas witte wijnazijn en een half glas soda toe. Goed schrobben en daarna een uurtje laten inwerken.

Is je wc desondanks niet meer proper te krijgen? Dan is de tijd misschien aangebroken om een nieuwe wc te kopen … Kies dan wel voor een gemakkelijk te reinigen wc. Een wc met softclosing, een wc-pot zonder rand of een wc-douche zijn absolute aanraders voor wie een hekel heeft aan vuile toiletpotten!

Je wc proper houden

Met onze schoonmaaktips wordt je wc weer onberispelijk! Maar onthoud dat enkel regelmatig onderhoud je wc ook schoon kan houden. Geef vuil geen kans meer! Onderhoud je wc-pot wekelijks met twee grote glazen witte wijnazijn, een handvol grof zout of een dosis soda. Nog een extra tip: doe ook wat witte wijnazijn in het spoelreservoir.

 

#wc #wc wandmodel #hygiëne #kuisen   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: