Douchecabine: functioneel pronkstuk in je badkamer | Facq
Facq

Douchecabine: functioneel pronkstuk in je badkamer 

Categorie: Badkamer

Douchecabines zien we meer en meer verschijnen in badkamers. Het is een handig, compact en relatief goedkoop alternatief voor een bad met douche of een inloopdouche. Douchecabines worden vooral gebruikt in kleine badkamers. Je creëert er een gesloten ruimte mee en het levert een knus warmtegevoel op. Tegenwoordig is er keuze te over en een design douchecabine misstaat in geen enkele badkamer.

Douchecabine: luxueuze snufjes in overvloed

Douchecabines vind je in alle maten en gewichten. Ze combineren functionaliteit en schoonheid. Tegenwoordig zijn ze ook populair bij design liefhebbers, ook al blijft een inloopdouche ook bekoren. Een douchecabine kan je uitrusten met heel wat snufjes die er een echte luxueuze plek van maken. Zijdelingse waterjets, massagestralen, ingebouwde radio, zitje en kleureneffecten: het kan allemaal. Win vooraf genoeg informatie in en kies je favoriete accessoires eruit.

Douchecabine: een oase van wellness en genot

Een badkamer zonder douche kunnen we ons nog moeilijk voorstellen. Het is een volwaardig onderdeel geworden van iedere moderne badkamer. En de douche is ook veel meer geworden dan een functionele wasplaats: het is een plek geworden van wellness en ontspanning. Een douchecabine bezorgt je volop genot en bovendien ligt het waterverbruik van een douche veel lager dan dat van een bad.

Douchecabine: praktische aandachtspunten

Je kan een douchecabine eender waar installeren: in een hoek, tegen een muur of tussen twee muren. Een douchecabine bestaat uit een aluminium frame met een douchescherm uit kunststof of glas. Je hebt verder de keuze uit schuifdeuren of draaideuren en er is een ruimte nodig van minstens 70 bij 140 cm. En de hoogte van het plafond moet 210 cm zijn. Andere aandachtspunten: welk soort douchewand kies je en in welke richting moet de deur opengaan? En verder nog: voor welke vorm en welk materiaal opteer je en zet je de douchebak op een sokkel of wordt hij ingebouwd?

#douche systeem   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: