Een volledig witte badkamer, een saaie bedoening? | Facq
Facq

Een volledig witte badkamer, een saaie bedoening? 

Categorie: Inspiratie

Wit vormt wel vaker de basiskleur van badkamers. Wit combineert namelijk erg goed met verschillende kleuren. Wil jij graag een volledig witte badkamer, maar durf je nog niet zo goed? Schrik dat het maar een saaie bedoening wordt? Wij geven je hier wat pointers om je witte badkamer op te leuken tot een sfeervolle ruimte.

Ruimtegevoel

De tijdloze kleur wit staat voor puurheid en netheid en creëert dat geweldige ruimtegevoel. Wittinten en grote witte badkamertegels kunnen namelijk een zee van ruimte te creëren. In een kleine badkamer kunnen ze de ruimte dus optisch groter doen lijken.

Experimenteer met verschillende wittinten

Er bestaan verschillende wittinten. Om wat variatie te brengen in de badkamer kan je deze gerust combineren met elkaar. Eenvoudig, maar toch elegant. Zorg er wel voor dat de combi niet vloekt. Je wilt het rustgevende effect namelijk behouden.

Gebruik verschillende materialen, patronen en stoffen

Een witte badkamer hoeft niet inspiratieloos te zijn. Maak gebruik van verschillende materialen, patronen en stoffen. Kies bijvoorbeeld voor oppervlakken met wat structuur in. Of opteer voor matte tegels. In vergelijking met hun glanzende tegenhangers, zorgen matte oppervlakken voor een knusser sfeertje.

Experimenteer met badkamermeubels, wand- en vloertegels uit verschillende materialen. Kies bijvoorbeeld voor een accentmuur in (witgrijze) mozaïek. Om het lekker gezellig te maken, kan je ook combineren met natuurlijke materialen zoals hout.

Speel met licht, spiegels en accessoires

Is al dat wit wat te veel voor je? Gebruik wat leuke eyecatchers. Kies een accentkleurtje voor je accessoires (verzorgingsproducten, handdoeken, kranen, plantenpotten,...). Het leuke is dat je de kleur van je accessoires kan wijzigen wanneer je maar wilt.

Andere sfeerbrengers die heel wat speelruimte toelaten, zijn licht, spiegels en accessoires.

Op zoek naar ideetjes om jouw badkamer in te richten? Blader gerust wat voort in deze blog of doe wat verdere inspiratie op in onze catalogus!