/getattachment/9c239829-c80c-42ea-bead-b2c5076fca2f/SDB_renovation_head.jpg?lang=fr-BE&width=2480&height=1837&ext=.jpg

Je badkamer renoveren: stap per stap

Je badkamer renoveren… Hoe organiseer je dat praktisch? Een beetje hulp doorheen het hele proces komt waarschijnlijk wel van pas. Met dit stappenplan hoef jij je helemaal geen zorgen te maken!

Vóór de werken: inspiratie, budget en planning

Begin alvast met inspiratie op te doen zodat je goed weet wat je verwachtingen zijn van de badkamer. Dit kan zowel online als in een showroom. Denk goed na over wat je momenteel mist en wat voor jou essentieel is. Het is handig om de indeling van je badkamerruimte even uit te tekenen zodat je alles beter kan visualiseren (in 3D!).

Stem op basis van je verwachtingen je budget af zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Je budget zal afhangen van je materiaalkeuze, meubelkeuze en hoeveel renovatiewerken je zelf kan uitvoeren. Zie ook de verlichting en accessoires niet over het hoofd en houdt rekening met ongeveer 10% onvoorziene kosten. Neem contact op met een installateur om de technische mogelijkheden te bekijken.

Een gedetailleerde planning is bij dit soort werken heel nuttig en zelfs noodzakelijk. Probeer zo goed mogelijk alle werken in te schatten, hou rekening met de ligging van je leidingen, elektra, de indeling van de muren,...

rénovation

Tijdens de werken: respecteer de volgorde

Tijdens de werken is de volgorde heilig:

  • Doe je inkopen ruime tijd op voorhand zodat er tijd genoeg is voor de levering.
  • De volgende stap is afbraak. Dit kan je gemakkelijk zelf doen en het zal je een hoop onnodige kosten besparen.
  • Een renovatie is het ideale moment om afvoerbuizen en leidingen te (laten) controleren op bijvoorbeeld kalkaanslag.
  • Dan volgt de opbouw: begin met ruwbouw. Hierbij worden ook de nieuwe leidingen gelegd, isolatie aangebracht en de (her)aankleding van de vloer en wanden.
  • Eens deze stappen achter de rug zijn kan je beginnen aan het timmerwerk en de schilderwerken.
  • Als laatste stap installeert u de meubels, de accessoires en kan u uw nieuwe badkamer inrichten.

Na de werken: onderhoud

Een grote kuis is niet enkel noodzakelijk vlak na de werken. Het is belangrijk dat je je materiaal en meubels goed blijft onderhouden zodat ze lang meegaan.

Hulp nodig? Maak een afspraak in één van onze showrooms