/getattachment/db9784e4-dd3d-4013-adac-38784d463f2e/10conseils_ptsdb.jpg?lang=nl-BE&width=1640&height=580&ext=.jpg

10x advies voor het inrichten van een kleine badkamer

Heb jij een kleine badkamer? Je bent niet de enige! Meer dan de helft van de badkamers zijn aan de kleine kant… Hoog tijd voor een beetje hulp van onze facq experts dus. Haal het maximum uit de inrichting van je kleine badkamer met deze 10 tips.

fiumo

Je kleine badkamer zen én functioneel houden?

Volgens Melissa Op de Beeck, adviseur van onze facq showroom in Zaventem, doe je dat zo: “Beslis eerst wat er allemaal in je kleine badkamer komt. Hou je inrichting minimalistisch en strak en kleedt de ruimte aan met decoratie. Je moet rekening houden met bergruimte, maar overdrijf hier niet mee. Vaak zetten mensen én een spiegelkast én een meubel én nog een kolomkast. Je kan beter wat meer vrije ruimte laten zodat je een niet te zwaar geheel maakt. Een ruim meubel met nog wat spatie langs de kant. Zo gaat de ruimtelijkheid van de badkamer toenemen en zal ze meteen een zen gevoel uitstralen.”

10 tips om je kleine badkamer efficiënt in te richten

De basisregel: Probeer de ruimte visueel te vergroten. Hoe? Heel simpel.

Kies de juiste kleuren. En overdrijf niet. In een kleine badkamer zijn lichte en heldere tinten de beste keuze omdat deze het natuurlijke daglicht weerkaatsen.

Zorg voor veel transparantie. Dit creëert een optische illusie van een ruime badkamer. Zeker wanneer je combineert met spiegels en grote tegels.

Muriël, verantwoordelijke van de facq showroom in Zaventem, legt uit hoe je deze transparantie doortrekt in je douche: “Kies in een kleine badkamer voor een douche met walk-in principe. De glazen wand zal meteen de ruimtelijkheid vergroten. Indien je toch een badkamer met bad wil, kan je bekijken of een aangepaste vorm ruimtebesparend kan werken. Met de installatie van een badwand kan je eventueel toch douchen zonder de hele badkamer onder water te spetteren.”.

Licht is ruimte. Zorg voor zoveel mogelijk natuurlijke verlichting en verschillende lichtbronnen in je badkamer.

Laat de vloer vrij. Een hangtoilet, hangkasten,… geef de voorkeur aan alles wat hangt! Plaats zo weinig mogelijk op de grond. Kies eventueel ook voor een schuifdeur om plaats te besparen.

Benut je wanden dus optimaal. Wees wel voorzichtig dat je niet alles opvult en nog wat vrije ruimte laat zodat het niet te druk wordt.

Klein maar niet saai! Zorg voor geschikte decoratie in je kleine badkamer. Minimalisme is zeker een troef, een minimum aan spullen maakt je badkamer ruimer. Berg dus op in kasten en lades. Melissa bevestigt: “Voor een kleine badkamer zou ik het altijd sober houden. Een sober meubeltje gecombineerd met bijvoorbeeld gekleurde tegels en een plantje. Tegenwoordig kan je ook al fotoprints gaan verwerken in de badkamer. Hou vooral altijd rekening met het thema.”

Werk in de hoogte. Een kolomkast of handdoekradiator (of all-in-one) zijn slimme opbergoplossingen die weinig ruimte innemen.

Een laatste, niet onbelangrijke tip: Zorg voor genoeg ventilatie om je kleine ruimte voldoende fris en zuiver te houden

Overdrijf niet met opbergruimte

Melissa besluit: “Vergeet vooral niet voldoende ruimte over te houden om te bewegen. Prop niet alles vol, niet elke muur moet een functie hebben. Laat af en toe eens wat spatie. Zo bereik je een veel beter effect. Zorg voor voldoende opbergruimte voor noodzakelijke zaken zoals je dagdagelijkse producten en enkele handdoeken. Het is belangrijk om niet te overdrijven met bergruimte.” 

Met gemak jouw ideale badkamerindeling samenstellen? Teken je plan met onze bathroom planner en haal het beste uit je ruimte.