Welke afmetingen kiezen voor je ligbad? | Facq
Facq

Welke afmetingen kiezen voor je ligbad? 

Categorie: Inspiratie

Er zijn maar weinig mensen die niet dromen van een ligbad. Wie er niet van droomt, heeft er waarschijnlijk gewoon al een! Een douche mag met momenten dan misschien wel praktischer zijn, maar een ligbad is nu eenmaal de ster van de badkamer als het aankomt op ontspanning. De meeste ligbaden zijn 170 x 70 cm of 180 x 80 cm groot, maar het kan ook kleiner, groter én ronder.

Kleine badkamer inrichten? Ga voor een hoekbad!

Een hoekbad is ideaal voor wie een kleine badkamer heeft, maar toch van de luxe van een ligbad wil kunnen genieten. Een doorsnee ligbad neemt heel wat ruimte in, maar een hoekbad heeft veel minder plaats nodig. Hoe groot je badkamer dan minstens moet zijn? Twee meter op twee meter, meer niet!

Een rond bad: het summum van design

Een vrijstaand, rond of ovaal bad is de ultieme combinatie van luxe en design in de badkamer. Deze vorm is niet alleen enorm comfortabel, maar ook een lust voor het oog. In tegenstelling tot de klassieke ligbaden, heb je hier zeeën van plaats. Nooit meer knieën of tenen die uit het water steken!

Tip: Plaats dit bad op een verhoogje of verwerk het in de vloer voor een extra luxueus effect.

Genieten met twee in een duobad

Ben je een romantische ziel en gezegend met een extra grote badkamer? Aarzel dan niet en installeer een duobad! Een duobad is – je raadt het al – een bad waarin twee mensen heerlijk comfortabel en ontspannen naast of tegenover elkaar kunnen zitten. Duobaden waarin je tegenover elkaar zit, hebben meestal aan beide uiteinden een hoofdsteun. De afvoer? Die zit gewoon in het midden, zodat hij voor niemand in de weg zit. 

#kleine badkamer #bad   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: