/getattachment/c589745a-87e8-40aa-bb95-6423fd056c42/SDB_balneo_head.jpg?lang=fr-BE&width=1640&height=580&ext=.jpg

Neem een wellness-pauze en geniet!

Deze nieuwe trend heb je zelf zeker ook al opgepikt: badkamers worden steeds groter en transformeren zich in een ruimte waar je echt kan genieten en heerlijk ontspannen. Tegenwoordig wordt iedereen steeds meer met stress geconfronteerd. Als reactie daarop gaan we onszelf en ons lichaam extra verzorgen. Na een lange, vermoeiende werkdag willen we ontspannen en deconnecteren en dat doen we thuis, in de badkamer, dankzij de nieuwe wellness-hype.

De kracht van water

Water is altijd al synoniem geweest voor gezondheid. De voordelen van hydrotherapie zijn bewezen en spreken voor zich. Naar de sauna, hammam of jacuzzi gaan is ontegensprekelijk goed voor je gezondheid. Je lichaam (en geest) worden verzorgd zodat je je kan ontspannen en tegelijkertijd opnieuw energie krijgt.

Een Finse sauna of infraroodsauna werkt met droge warmte om je te laten zweten. Zo worden afvalstoffen en gifstoffen afgevoerd. Een hammam werkt met hete stoom die de opgebouwde spanning laat afnemen en de ademhalingswegen helpt vrij te maken. Eindig altijd met een koude douche voor een verfrissend gevoel en om je poriën te vernauwen. In de jacuzzi worden de bloedsomloop en lymfecirculatie geactiveerd om je lichaam te reinigen en te oxygeneren.

Hydrotherapie binnen ieders bereik

Heb je niet altijd de tijd om naar een wellness center te gaan? Dan laat je die toch gewoon naar je thuis komen. Infraroodcabines, hammams, sauna’s en jacuzzi’s kunnen thuis worden geïnstalleerd en passen tegenwoordig bij ieder budget. Heb je geen plaats voor zo’n installatie? Kies dan voor een massagebad of hydromasserende douchecabine. De optie ‘bubbelbad’ is nu ook op de allerkleinste baden beschikbaar, dus plaatsgebrek is geen excuus meer. Daarnaast zijn er erg budgetvriendelijke producten, zoals een badmat die je op de bodem van het bad legt en die bubbels maakt of een douchepaneel met massagejets.

balneo
aromatherapy

Voor de perfecte sfeer

Met geparfumeerde sfeerkaarsen creëer je een zalig ontspannen sfeer in de badkamer. Ook muziek is een echte aanrader om tot rust te komen. Met een eenvoudige draadloze installatie kom je al ver, maar voor technologiefreaks zijn er ook luidsprekers die je aan de douchekop bevestigt en zelfs douchepanelen met ingebouwde mp3-spelers. Zo worden alle zintuigen gestimuleerd om een aangenaam moment door te brengen in de badkamer. Lichttherapie, chromotherapie of aromatherapie kunnen daar trouwens ook bij helpen.