/getattachment/ea5ed164-2404-4a05-9894-627b8f0ee841/SDB_securite_head.jpg?lang=fr-BE&width=2480&height=1837&ext=.jpg

Heb je kinderen? 4 tips voor veiligheid in de badkamer

De meeste ongelukken gebeuren thuis. Als je kinderen hebt, staat veiligheid in de badkamer ongetwijfeld hoog op de agenda. Weet je niet waar beginnen om je badkamer kindvriendelijk te maken? Lees dan zeker verder. Deze tips mogen niet ontbreken op je checklist.

1. ANTISLIPMATTEN VOOR DE DOUCHE EN DE VLOER

Uitglijden in de douche wordt onmogelijk als je er een antislipmat in voorziet. Zulke matten bestaan trouwens ook voor je badkamervloer. Want, zeg nu zelf, hoe vaak is er al een badkamermat onder jouw voeten weggegleden? Je legt de antislipmatten eenvoudigweg op de vloer onder je gewone matten, zodat die laatste altijd netjes op hun plaats blijven liggen.

2. KINDVRIENDELIJKE BADKAMERKRANEN

Grijpgrage handjes worden weleens verrast door een gloeiend hete badkamerkraan. Maar niet zo met een kindvriendelijke Grohe-badkamerkraan met CoolTouch. Die wordt dankzij een koudwaterbarrière onder het oppervlak nooit warmer dan het mengwater zelf. Grohe-kranen zijn ook verkrijgbaar met een Safestop, die voorkomt dat het water warmer wordt dan 38 graden.

kindvriendelijke badkamerkraan
Shower + Bath

3. (BIJNA) ALLES BINNEN HANDBEREIK

Kinderen deinzen er niet voor terug om halsbrekende toeren uit te halen wanneer ze ergens niet bijkunnen. Hang het doucherekje daarom laag genoeg, zodat ze zelf bij alle spulletjes kunnen, en voorzie ook een verhoogje voor de wastafel. Spullen waar je kinderen niet aan mogen komen, hou je uiteraard zo veel mogelijk uit het zicht.

4. EEN INSTAPBAD INSTALLEREN

Vroeg of laat wil je kind zelf in en uit bad stappen. De kans op uitglijden is dan – zelfs met antislipmatten – reëel. Tenzij je een bad met een instapdeurtje laat installeren. Je kind kan dan zelfstandig het bad in en uit, en jij hebt alvast een aangepast bad voor je oude dag in huis.

Nog meer veiligheid in de badkamer

Meer weten over kindvriendelijke badkamers? Blader door onze catalogus of ga langs bij een Facq-showroom in je buurt! Onze experten zijn er voor u!