/getattachment/3e3e3488-aad3-43a4-a3c7-b25342d37c1a/MV_plantes_head.jpg?lang=fr-BE&width=2480&height=1837&ext=.jpg

Een ecologische badkamer

Duurzaamheid wordt almaar belangrijker. Om onze natuurlijke energiebronnen zo vriendelijk mogelijk te behandelen, kiezen steeds meer mensen voor een ecologische badkamer. Zoek je inspiratie om je eigen badkamer duurzaam in te richten? Met deze 4 tips voor je badkamerinrichting tover je je badkamer om tot een groen paradijs.

1.      IN EEN ECOLOGISCHE BADKAMER VIND JE ENKEL SPAARKRANEN

Een spaardouchekop installeren doet wonderen: je halveert je waterverbruik met deze eenvoudige ingreep! Je kunt nóg minder water verbruiken als je ook minder lang doucht. Check eens hoe lang je normaal onder de douche staat, en probeer daar enkele minuten af te krijgen. Een leuke wedstrijd tegen de tijd! Ook voor je toilet kun je kiezen voor een spaarknop; zo verbruik je tot een derde minder water. En uiteraard is er geen enkele reden om door te spoelen of te douchen met drinkwater: zorg ervoor dat je in de badkamer met regenwater werkt!

2.      IN EEN DUURZAME BADKAMER VALT VEEL NATUURLIJK LICHT BINNEN

Om zo weinig mogelijk energie te verspillen, kun je kiezen voor veel ramen die natuurlijk licht binnenlaten. Spiegels versterken dit effect nog. Toch licht nodig? Kies dan voor spaarlampen. En vergeet niet het licht uit te doen als je klaar bent.

3.      EEN GROENE BADKAMER STAAT VOL PLANTEN

Planten zorgen voor een ontspannen sfeer en maken je badkamer extra gezellig. Bovendien zuiveren ze de lucht! Selecteer planten die goed tegen luchtvochtigheid kunnen, zoals varens, bamboe, ficussen of orchideeën. Weinig ruimte voor bloempotten? Kies dan voor hangplanten.

4.      EEN BADKAMER VOL NATUURLIJKE, DUURZAME MATERIALEN

Vermijd plastic douchegordijnen of kunststof accessoires in de badkamer. Kies liever voor duurzame materialen zoals glas of hout. Bamboe is een voorbeeld van een ecologische houtsoort die geschikt is voor de badkamer. Het is goed bestand tegen een hoge luchtvochtigheid.

Nature
matériaux