/getmedia/dea19e96-0179-464b-a838-fa315b9faf51/bain_gen.jpg?width=1920&height=595&ext=.jpg

Welke kraan kies je best voor een vrijstaand bad?

Een vrijstaand bad maakt je badkamer extra chic. Maar waar plaats je dat best? Dat hangt er eigenlijk van af hoe het water precies wordt aangevoerd. Met andere woorden, van het type kraan dat je kiest. In dit artikel bekijken we alle mogelijkheden in detail.

In het midden van de badkamer

Als je badkamer voldoende groot is en de waterleiding tot in het midden van de kamer kan worden aangelegd, dan is dit dé plaats bij uitstek. Een wauw-effect is gegarandeerd!

Je kan dan kiezen uit twee soorten kranen.

Cape Cod Duravit

Stijvol en modern

Een vrijstaand bad en een staande kraan vullen elkaar perfect aan. Ze garanderen een elegante en hedendaagse look. Voor de installatie doe je best beroep op een ervaren vakman zodat de plaats waar de kraan bevestigd wordt waterdicht is. Want rondspattend water is sowieso niet te vermijden!


Creëer structuur

Slim bekeken: integreer de wateraanvoer in een muurtje. Zo kan je het bad in het midden van de badkamer plaatsen en toch tegelijkertijd genieten van alle voordelen van kraanwerk dat op een muur is bevestigd. Daarover lees je verder meer. Bovendien breng je zo ritme en structuur aan in je badkamer. En ten slotte is het praktisch: ideaal om je spullen een plaats te geven of voor enkele decoratieve items.


Tegen een muur

Ook wanneer je een vrijstaand bad tegen een muur plaatst, blijft het geheel er erg stijlvol uitzien.

De kraan wordt in dat geval op de muur bevestigd. Zo hoef je geen breekwerken te doen om de wateraanvoer ondergronds aan te leggen. De installateur zorgt ervoor dat hij het bad zo plaatst dat er voldoende ruimte vrij blijft om makkelijk te kunnen schoonmaken tussen bad en wand. Hij geeft je ook de nodige informatie met betrekking tot het kraanwerk – het is immers belangrijk om een kraan te kiezen met een voldoende lange uitloop. 

Waar je maar wil

Sommige vrijstaande baden kan je echt om het even waar plaatsen: één van de randen is immers iets breder waardoor er extra ruimte is om er het kraanwerk én al je verzorgingsproducten te plaatsen. 

Zo vermijd je metselwerk of inbedding van de leidingen in de muren. Bovendien komt het water nooit op de grond terecht

Keuco Edition 400
Laat je inspireren

Vind je Showroom

Voor al je wensen, laat je inspireren door onze inrichtingsmogelijkheden.

Onze Showrooms
Newsletter

Blijf op de hoogte

Nieuws, trends en promo's...

Abonneer je op onze maandelijkse newsletter

Schrijf je in