/getattachment/b4a85a80-2109-4f1d-bf06-978de974dcfd/CUIS_renove_head.jpg?lang=fr-BE&width=2480&height=1837&ext=.jpg

Tips voor het renoveren van je keuken

Is je oude keuken toe aan een opknapbeurt? Beschik je over een te beperkt budget om een nieuwe keuken te plaatsen? Je kunt je bestaande keukenkasten zo onder handen nemen, dat je je eigen keuken niet meer zult herkennen. Dankzij dit stappenplan om je keukenkasten te renoveren wil je geen dag langer wachten!

1. De buitenkant van de keukenkasten renoveren

Een nieuwe kleur kan wonderen doen. Genoeg van die witte keukenkastdeurtjes? Zin in iets nieuws, iets gedurfds? Ga naar de verfwinkel of doe inspiratie op via Pinterest en kies een funky of stijlvolle kleur. Wist je dat zwarte keukens helemaal hip zijn?

JE KEUKENKASTEN VERVEN

Om je keukenkasten te verven, maak je het best de deuren los. Schik wat oude kranten of een groot plastic zeil op de grond en leg de kastdeuren daarop. Schuur ze mat, ontvet ze dan met warm water en ammoniak, en je kunt beginnen verven. Een kleine verfroller zal het meest egale resultaat geven. Vergeet zeker de zijkanten niet!

JE KEUKENKASTEN HERSPUITEN

Wil je het helemaal strak? Dan kun je de kastdeuren spuiten met lak. Geen handige harry? Er zijn gespecialiseerde bedrijven die dit doen met kras- en kleurvaste tweecomponentenlak. Je keuken zal schitteren als nooit tevoren!

cuisine rénovation

2. De afwerking: het zit ‘m in de details

Ook met de handgrepen kun je alle kanten op. Lekker retro? Op rommelmarkten of in tweedehandswinkels vind je vaak prachtige deurknoppen. Of koop neutrale houten handvatten, die je zelf schildert in de kleur van je keuze. De binnenkant van de keukenkasten kun je onveranderd laten, als je wilt. Kies je helemaal voor een unieke retrokeuken, dan kun je met oud behangpapier aan de slag gaan.

3. De keukeninrichting: praktisch denken

Denk tijdens het renoveren van je keukenkasten ook even praktisch na. Benut je alle ruimtes? Kom je nog plaats te kort? Misschien kun je de ruimte boven de kasten, tot aan het plafond, ook benutten? Met een kleine ingreep kun je extra bergruimte creëren en de keukenmaterialen die je niet vaak gebruikt, bijvoorbeeld die stoomkoker of sapcentrifuge, hoog en droog opbergen achter een nieuw stel keukendeurtjes.

Rangement cuisine