Een groene herfst

In de herfst bereidt de natuur zich voor op de winter. Volg gerust haar voorbeeld, de natuur is een ontzettend goede raadgever.

In de herfst wordt de zon zeldzamer, vallen de bladeren en speelt de regen vaak spelbreker... De temperaturen zakken en de behoefte aan verwarming wordt weer groter. Dit seizoen nodigt dan ook uit om onze gewoonten te overdenken en op zoek te gaan naar duurzame oplossingen die onze ecologische voetafdruk verkleinen. Soms maakt een klein gebaar al een groot verschil!


De geconnecteerde thermostaat

Slimme thuisoplossingen zoals verbonden thermostaten en verbonden kranen stellen je in staat om precies te verwarmen waar en wanneer je dat nodig hebt. Bovendien kun je met een internetverbonden thermostaat je installatie en de temperatuur in je huis op afstand en gemakkelijk van overal regelen. En je bespaart nog een hoop energie ook.

Smart home

Warmtepomp

Nog iets wat je kunt doen voor de planeet: zorg ervoor dat je energie zoveel mogelijk uit hernieuwbare bronnen komt! Waarom vervang je je verwarmingsketel niet gewoon door een warmtepomp? Zelfs bij het koudste herfstweer vangt het warmte op uit de lucht of de grond om je huis te verwarmen.

Geniet van hernieuwbare energie

Regenwater recuperatie

Regenwater kan tot 60% van je waterbehoefte dekken. Het water loopt van je dak als het regent... Vang het op in een regenwatertank en gebruik het later, dankzij een pomp, vuilwerende filters en een speciaal watercircuit!  

Wat voor water je ook gebruikt, wij geven je de middelen om er veel minder van te verbruiken.

ONTDEK

Lage temperatuur radiatoren

Een lage temperatuur radiator verbruikt tot 30% minder energie dan een conventionele radiator om hetzelfde thermische comfort te bieden.

ONTDEK

Ventilatiesysteem D

De herfst is het seizoen waarin de nood aan verwarming weer groter wordt. Voorkom dat de geproduceerde warmte ontsnapt en isoleer daken, gevels, vloeren, ramen en deuren. Of zorg ervoor dat elke kWh energie optimaal wordt gebruikt... Met ventilatie met dubbele doorstroming (systeem D), dat 90% van de warmte in huis recupereert wanneer de lucht ververst wordt, zal je verwarmingsketel bijvoorbeeld later in het seizoen en veel minder vaak aanslaan.

ONTDEK
Oplossingen

voor elk seizoen

Het is mogelijk om onze planeet te behouden voor toekomstige generaties én tegelijkertijd een comfortabele en zuinige omgeving voor onszelf te creëren. Laat je inspireren door onze seizoenen en kom praten met een van onze Groene Huis-adviseurs.

Het huis van morgen

Ontdek ons duurzaam huis

Ontdek onze oplossingen om je huis en badkamer energie- en waterefficiënt te maken.

 

Ontdek
Wist je dat?

Doe de quiz!

Test je kennis en ontdek al onze tips om water en energie te besparen.

Start de quiz
Ontdek

onze oplossingen

Hernieuwbare energie

De lucht, de zon en de aarde voorzien je huis gratis van energie! De calorieën die nog aanwezig zijn in de lucht of de aarde worden opgevangen door een warmtepomp en afgegeven aan je radiatoren. Met een thermodynamische boiler geldt hetzelfde voor het warme water in je douche. Kortom, een warmtepomp kan alles wat je verwarmingsketel kan! Neem het voortouw: stap af van fossiele brandstoffen en geniet van een comfortabele warmte.


Duurzaam verwarmen

Minder energie voor hetzelfde warme gevoel! Met vloerverwarming en lage temperatuur-radiatoren bespaar je meer dan 10% op je energierekening!

Ventilatie

Ventilatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en is daarnaast ook energiezuinig. Het kan tot 90% van de warmte in huis terugwinnen en zorgt tegelijk voor gezonde lucht! Elimineer onaangename geuren, waterdamp en verzadigde lucht en beheer nauwkeurig de luchtverversing.

Regenwater recuperatie

Regenwater kan tot 60% van je waterbehoefte dekken! Je kunt het gebruiken voor het toilet, voor je wasmachine, om planten water te geven, enz. Je verzamelt regenwater in een regenput en gebruikt het later opnieuw dankzij een pomp, vuilwerende filters en een speciaal watercircuit. Waar wacht je op? Start vandaag nog!

Waterbehandeling

Zachter leidingwater is goed voor de levensduur van je sanitaire installaties en je energieverbruik. Met een waterontharder voorkom je energievretende en schadelijke kalkaanslag op leidingen en apparaten. Wist je bijvoorbeeld dat 1 mm kalkaanslag het energieverbruik met 10% verhoogt? 

Smart Home

Domotica is een grote hulp om je huis praktischer, veiliger en efficienter te maken: slimme thuisoplossingen zoals verbonden thermostaten en kranen zorgen ervoor dat je precies kunt verwarmen waar en wanneer dat nodig is. Hetzelfde geldt voor je warm water: als je over een connected boiler beschikt, kun je vanop vakantie de afwezigheidsmodus activeren en zo verspilling van energie voorkomen!

Ontdek al onze oplossingen