/getattachment/ae0a236c-f12a-4bf2-896b-128c6c0c46c2/Boilers_header.jpg?lang=nl-BE&width=1920&height=595&ext=.jpg

Thermodynamische boiler: ecologisch en zuinig

Ontdek alle voordelen van dit innovatieve type boiler, de beste oplossing om je oude elektrische en energieverslindende warmwaterketel te vervangen.

ZUINIG EN ECOLOGISCH WARM WATER


Wordt je elektrische boiler stilaan oud en verbruikt hij veel energie? Ben je op zoek naar een oplossing die goed is voor het milieu én je portemonnee? Een thermodynamische warmwaterketel (of boiler) zal in elk opzicht aan al je verwachtingen voldoen.

Hoe werkt dit nieuwe type boiler precies?

Dankzij de geïntegreerde warmtepomp gebruikt dit systeem de calorieën uit de lucht om het water in het reservoir te verwarmen, in plaats van een elektrisch verwarmingselement.


DE VOORDELEN

  • Duurzamer: lucht is een onuitputtelijke bron van energie. 
  • Milieuvriendelijker: sommige toestellen werken met het natuurlijk koelmiddel R290 (veel beter om de opwarming van de aarde tegen te gaan), andere kunnen dan weer worden gebruikt met je zonnepanelen of zonneboiler.
  • Energiezuiniger: dit type boiler onttrekt 75% van de energie die nodig is om warm water te produceren aan de omgevings- of aan de buitenlucht. Resultaat: een aanzienlijke daling van je elektriciteitsverbruik! Sommige intelligente toestellen verwarmen bovendien alleen de hoeveelheid water die je nodig hebt.

ALTIJD EFFICIËNT

Afhankelijk van de capaciteit van het reservoir (150, 200 of 270 liter) is de boiler geschikt voor een gezin van 3, 4 en zelfs 5 tot 6 personen. Hij werkt zeer doeltreffend, zelfs bij buitentemperaturen van -5°C tot -7°C. Bij sommige merken zijn de boilers uitgerust met verschillende accessoires waarbij ook de omgevingslucht kan worden gebruikt in plaats van de buitenlucht. Zij zijn ook voorzien van een elektrisch verwarmingselement dat het overneemt wanneer de warmtepomp stuk is. Zo ben je altijd zeker van warm water, wat er ook gebeurt.


ONGEZIEN COMFORT

En is zo’n thermodynamische boiler gebruiksvriendelijk? De toestellen zijn uitgerust met een geïntegreerde display die je volledig intuïtief bedient. Dankzij de intelligente programmatie van de verwarmingstijden kan je de werking regelen in functie van het dag/nacht-tarief. Maakt dit systeem veel lawaai? Helemaal niet. Een vloermodel produceert op 1m afstand slechts 41dB en een wandmodel niet meer dan 33 dB. Nog een voordeel: ze zijn uitstekend thermisch geïsoleerd zodat geen warmte verloren gaat.

DE INSTALLATIE

Voor dit innovatieve toestel moet je qua budget je rekening houden met 2120,00 tot 2600,00 €. Dat bedrag verdien je in 2 à 4 jaar terug dankzij de besparingen op je elektriciteitsfactuur. Bovendien kan je regionale premies genieten: klik hier voor meer info voor Brussel, hier voor Wallonië en hier voor Vlaanderen. Tip: doe een beroep op een vakman om de boiler volgens de regels van de kunst te installeren. Dat is trouwens heel vaak een conditio sine qua non om een premie te verkrijgen.

Welke thermodynamische boiler is het meest geschikt voor jouw woning? De Groene Huis- experts van Facq adviseren je. Maak snel een afspraak!

Bezoek ons Groene Huis

Een innovatieve ervaring wacht op je in onze showrooms

Dankzij onze interactieve showroomervaring ontdek je alle oplossingen om je huis en badkamer energie- en waterbesparend te maken. Een innovatieve toepassing, die je helpt bij het maken van de beste keuze!

 

Vind een showroom