/getattachment/04737406-6e82-469a-af3f-01450d44c042/ELINE_Header.jpg?lang=nl-BE&ext=.jpg

Nog maar 6% BTW voor je zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers

Wist je dat je vanaf nu nog maar 6% btw (in plaats van 21%) betaalt bij aankoop van een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen? De nieuwe maatregel werd door de overheid genomen in het kader van de stijgende energieprijzen en geldt voor elk type woning. Je woning hoeft dus niet langer ouder te zijn dan 10 jaar om van dit voordeel te kunnen genieten.

6% btw warmtepompen

Zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen zijn een vorm van hernieuwbare energie en maken je minder afhankelijk van de fluctuerende energieprijzen

De nieuwe maatregel werd dan ook ingevoerd om particulieren te stimuleren zoveel mogelijk over te stappen naar duurzame energiebronnen. 

Ook recentere huizen en nieuwbouwwoningen komen nu dus in aanmerking voor het gunstige tarief. Op die manier kan iedereen gemakkelijk zijn steentje bijdragen aan het milieu én zelf meegenieten van het economische voordeel dat hierbij komt kijken.

De btw-verlaging geldt op dit moment tot 31 december 2023.

Bezoek ons Groene Huis

Een innovatieve ervaring wacht je op in onze showrooms

Dankzij onze interactieve showroom ervaring kan je alle oplossingen ontdekken om je huis en badkamer energie- en waterbesparend te maken. Een innovatieve toepassing, om je te helpen bij het maken van de beste keuze!

Vind een showroom