/getattachment/52333752-2284-4753-8057-d13b0b6ec2b8/banner_website_aircoheater.png?lang=nl-BE&ext=.png

Airconditioning: ga voor een alles-in-één oplossing

Een airconditioningoplossing kiezen voor je huis is niet eenvoudig. Gelukkig zijn er alles-in-één airconditioners die je makkelijk in elk type woning integreert.

Bestand tegen elk klimaat

Koude winters en steeds warmere zomers – het klimaat in België is aan heel wat veranderingen onderhevig en zit vol verrassingen. Je bent dus misschien wel geïnteresseerd in een airconditioningoplossing voor je woning. Maar welke opties zijn er op de markt? Maak kennis met de alles-in-één airconditioner, de ideale oplossing voor alle omstandigheden.

Klimaat

Hoe werkt airconditioning?

Airconditioning werkt in principe op ongeveer dezelfde manier als een lucht-lucht warmtepomp: dankzij de vier onderdelen (compressor, condensor, expansieventiel en verdamper) wordt warmte via een koelmiddel geabsorbeerd dat vervolgens door het toestel circuleert vooraleer koele lucht in de kamer wordt geblazen en warme lucht naar buiten wordt afgevoerd.

Maar tegenwoordig zijn sommige airconditioners uitgerust met een omkeerbare airconditioningtechnologie waardoor je je woning in de zomer koel kan houden en in de winter kan verwarmen. Die werking kan je vergelijken met die van aerothermische warmtepompen. Indrukwekkend, niet?

Innova Aircoheater 2.0

De verschillende soorten airconditioners

Er zijn verschillende soorten airconditioners. Waar moet je dan op letten om de juiste keuze te maken? 

Bij airconditioners denk je allicht meteen aan de monosplit- en multisplittoestellen. Die hebben twee vaste delen, één binnen in huis en één buiten. De twee units werken samen om de temperatuur in huis te regelen. Het voordeel van dit type toestel is dat ze geschikt zijn voor één (monosplit) of meerdere (multisplit) kamers in je huis. Nadeel is wel dat de installatie van de twee units door specialisten moet gebeuren. Ze nemen ook veel ruimte in beslag waardoor het aantal mogelijke locaties beperkt is. Wil je verschillende ruimtes in je woning met een airconditioningtoestel voorzien, dan moet je bovendien het aantal paren units vermenigvuldigen wat nog meer ruimte in beslag neemt. Dit is dus een vrij dure, beperkende en onaantrekkelijke oplossing – de buitenunit zal bijvoorbeeld aan de voorkant van je huis of op je terras moeten worden gemonteerd.

Mobiele airconditioners zijn meestal voorzien van wieltjes zodat ze overal naartoe gereden kunnen worden. Je hebt alleen een deur of raam in de buurt nodig om de lucht af te voeren. En dat is een groot voordeel: er komt geen specialist aan te pas voor de installatie. Anderzijds zijn deze toestellen over het algemeen vrij luidruchtig en niet erg energiezuinig. Ze worden dan ook meestal gebruikt als back-up airconditioning.

Nieuw: de alles-in-één airconditioner

De monoblok of alles-in-één airconditioner is een echte gamechanger in de wereld van de airconditioners en biedt heel wat voordelen. Hij heeft een krachtige, stille werking én is heel flexibel. In tegenstelling tot de mono- of multisplitunits moet de installatie niet door specialisten worden uitgevoerd en blijft het uiterlijk van je woning behouden. Dankzij enkele vernieuwende technologische ontwikkelingen kan dit toestel bovendien makkelijk in elk soort kamer worden gebruikt.

Een uitstekend voorbeeld is de Aircoheater 2.0 van Thermo Comfort. Dit toestel is ultraplat - niet meer dan 16 cm dik – en erg energiezuinig. Je kan de Aircoheater 2.0 bovendien op elke muur installeren. Alle nodige materialen (montagesjabloon en bevestigingskit, slangen voor gaten en externe netwerken) worden meegeleverd. Dankzij het slanke, elegante ontwerp wordt de esthetische impact tot een minimum herleid. 

Extra voordeel: de Aircoheater 2.0 bedien je via het aanraakscherm op het toestel, een afstandsbediening of een app op je smartphone.Aircoheater 2.0
Laat je gidsen!

Maak een afspraak voor persoonlijk advies

Wil je graag meer weten over het ideale airconditioningtoestel voor jouw woning? Bezoek dan één van onze showrooms of maak een afspraak met één van onze Groene Huis-adviseurs. Hij of zij beantwoordt met plezier al je vragen en helpt je het model te kiezen dat het best bij jouw woning past. 

Maak een afspraak