/getattachment/1c591424-cec3-469f-9d72-de561ce4831a/SDB_lavabo_head.jpg?lang=nl-BE&width=2480&height=1837&ext=.jpg

Zo maak je van je wastafel een echte blikvanger

Tanden poetsen, scheren, wassen, … de wastafel is het badkameronderdeel dat het meest wordt gebruikt. Het is bovendien ook vaak het centrale punt van je badkamer, het punt waar je blik meteen naartoe wordt getrokken. Met andere woorden: het is zowat het belangrijkste element in deze ruimte. Kies daarom voor de perfecte wastafel voor je badkamer en maak er een echte blikvanger van.

Welk soort wastafel past in jouw badkamer?

Om een blikvanger van je wastafel te maken, moet je in een eerste fase nadenken over het soort wastafel dat het best bij de stijl van jouw badkamer past. Er zijn drie soorten wastafels.

  • De opbouwwastafel: bestaat uit een waskom die op het wastafelblad wordt geplaatst. Voor een moderne designlook.
  • De inbouwwastafel: is het klassieke model dat in het badkamermeubel wordt verwerkt.
  • De hangende wastafel: hierbij worden de leidingen in de muur verwerkt, waardoor de ruimte onder de wasbak helemaal vrij is. Voor een strakke, minimalistische stijl.


Lavabo

Welk materiaal kies je best voor je wastafel?

Het materiaal van je wastafel is bepalend voor de volledige uitstraling van dit badkamermeubel. Je kunt kiezen uit drie materialen:

  • Composiet: een populaire keuze voor wie verlangt naar een stevige, hygiënische en gemakkelijk te onderhouden wastafel.
  • Porselein: een goede keuze indien je houdt van luxe; porselein is bovendien verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren.
  • Natuursteen: ideaal voor wie houdt van een warme, landelijke stijl en een exclusieve en unieke look wil creëren.

De finishing touch voor je wastafel

Nu moet je alleen nog nadenken over de laatste details. Heel belangrijk is de ruimte die je wastafel mag innemen en of je voor een enkele of een dubbele wastafel gaat. Ook over de vorm moet je nog beslissen. Rond of ovaal en rechthoekig of vierkant behoren allemaal tot de mogelijkheden. Maar houd vooral ook altijd het totaalplaatje van je badkamer voor ogen. Zo ben je zeker dat je wastafel een echte blikvanger wordt in dat geheel.

Lavabo