/getattachment/49ae857b-c26e-4b23-a5d1-882ba8fc7972/Praktisch-en-prachtig-zo-kies-je-het-perfecte-badkamermeubel.jpg?lang=fr-BE&width=1920&height=1080&ext=.jpg

Praktisch én prachtig: zó kies je het perfecte badkamermeubel

Het ideale badkamermeubel koppelt een fraaie uitstraling aan praktisch gebruiksgemak. Maar hoe vind je een meubel dat de balans tussen beide bewaart? Tips om een badkamermeubel te vinden dat nooit teleurstelt!

1. Investeer in degelijk materiaal

Een badkamermeubel moet lang meegaan, wil je er ook lang van genieten. Een investering in degelijk materiaal is dan ook op zijn plaats. Ga je voor een houten badkamermeubel, dan weet je zeker dat het met de uitstraling goed zit – niets overtreft de warme charme van hout. Bovendien geeft het je de mogelijkheid om uitgebreid te experimenteren met kleur en textuur:

  • Licht hout (zoals beuk of berk) laat zich mooi combineren met wit. En wit is dan weer een klassieke kleur, die tijdloos aanvoelt.

  • Houten accenten geven de badkamer een luxueuze uitstraling. Donkere kleuren maken je badkamer zelfs een tikje mysterieus.

Je kunt natuurlijk ook gaan voor een badkamermeubel in kunststof of houtimitatie. Dat is meestal goedkoper dan hout en biedt nóg meer mogelijkheden met kleur en vorm.

2. Een badkamermeubel geeft structuur aan je badkamer

Het badkamermeubel is, naast het ligbad, dé blikvanger in de badkamerruimte. Daarmee kun je spelen. Kies bijvoorbeeld voor een badkamermeubel met ronde vormen om een zachte, romantische sfeer op te roepen. Een zwevend badkamermeubel creëert ruimte (én onderhoudsgemak: pluspuntje!) in de badkamer. En een design badkamermeubel met strakke lijnen en diepe kleuren geeft een ietwat afstandelijke, maar honderd procent stijlvolle uitstraling.

3. Hou rekening met de oppervlakte

Is je badkamer aan de kleine kant? Kies dan voor een badkamermeubel dat smal en hoog is. Zo beschik je over voldoende opbergruimte zonder dat je badkamermeubel quasi de volledige badkamer inneemt. Tegenwoordig heb je een uitgebreide keuze in modulaire badkamersystemen, die je volledig kunt laten passen in jouw specifieke badkamerruimte. Ontdek ze in de Facq-catalogus en laat je inspireren!