/getmedia/6fb3f1dd-4ff0-4854-9fa4-165820f0f750/Details-header.jpg?width=1640&height=580&ext=.jpg

Geef je badkamer hotelallure: kleine details, grote impact

Van de kleinste accessoires tot een weldoordacht materialen- en kleurenpalet, ook in de badkamer komt het aan op details. Een badkamer waarin alles klopt, straalt meteen een soort luxe uit. En dit zonder dat het je een fortuin hoeft te kosten. In dit artikel ontdek je hoe je met een aantal doordachte ingrepen je badkamer omtovert tot een stijlvolle ruimte met hotelallure.

Badkamer accessoires

Kies zorgvuldig je accessoires uit

Accessoires zijn de finishing touch in je badkamer. Door ze op elkaar af te stemmen creëer je rust en uniformiteit. Daarnaast zijn ze van essentieel belang om van je badkamer een functionele ruimte te maken. Onze adviseurs raden dan ook vaak aan om te wachten met het kiezen ervan en eerst een paar weken in je nieuwe badkamer te leven. Zo weet je perfect welke accessoires nog ontbreken en welke overbodig zijn.Ga voor wandverlichting of indirect licht

Plafondverlichting kennen we allemaal en is waarschijnlijk zo populair omdat er vaak al een stroompunt in het plafond verwerkt is. Wandverlichting of indirecte verlichting daarentegen worden veel minder vaak toegepast in de badkamer. Zulke verlichting vraagt op voorhand misschien wat meer denkwerk, maar geeft je badkamer wel meteen een exclusievere uitstraling.

Geef je badkamer dat tikkeltje extra met gekleurde kranen

Gekleurde kranen blijven een succes. Logisch ook, want hiermee geef je jouw badkamer al snel dat tikkeltje extra. Waar we vroeger massaal zwart kraanwerk installeerden, merken we nu een opkomst van de brushed varianten. Een groot voordeel hiervan is dat deze minder kalkgevoelig zijn en dus veel gemakkelijker in onderhoud. 


Combineer warmte en stijl met een designradiator

De tijd dat verwarming in de badkamer werd weggestopt is al lang voorbij. Geef je badkamer een stijlvolle upgrade en kies voor een designradiator. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar doordat je er meerdere handdoeken tegelijk op droogt is het ook gewoon super praktisch.

Gekleurde kraan

Werk met een uniform materialen- en kleurenpalet

Een doordacht en evenwichtig ontwerp waarin alles op elkaar afgestemd is van materialen en kleuren zorgt voor een rustige en strakke badkamer. Tegenwoordig wordt er zelfs nog een stapje verder gegaan en wordt er vaak gekozen om kleuren en materialen door te trekken in het volledige interieur: keuken, leefruimte en badkamer. 

Duscholux Carbon

Gebruik het douchescherm als eyecatcher

Het kiezen van een douchescherm lijkt misschien een detail, maar het bepaalt vaak de uitstraling van je badkamer. Helder, (half) mat-, spiegel- of rookglas: de keuze tegenwoordig is enorm. Met een scherm in rookglas bijvoorbeeld creëer je al snel een cosy en luxueuze atmosfeer. De donkere tint biedt ook net wat meer privacy dan een heldere variant. 


Laat je goed adviseren

Ben je binnenkort van plan om je badkamer te renoveren, breng dan zeker een bezoek aan één van onze showrooms. Onze Facq Showroom adviseurs helpen je graag bij het bepalen van alle details en begeleiden je bij het creëren van die perfecte badkamer met hotelallure. 

Laat je gidsen!

Maak een afspraak voor persoonlijk advies

Onze experts staan aan je zijde om je te begeleiden bij je keuzes.

Maak een afspraak
Bathroom Planner

Ontwerp je toekomstige badkamer

Ontwerp je badkamer online en in 3D met onze Bathroom Planner.

Ik wil mijn badkamer ontwerpen