/getmedia/3fab97a0-e402-4f12-95ca-646d33b32f7e/Header-douche_1.jpg?width=1640&height=580&ext=.jpg

Inspiratie voor de inrichting van je douche

Een douche is veel meer dan wat kraanwerk omgeven door wanden en een douchescherm. Jouw douche speelt een volwaardige rol in het creëren van een badkamer die je persoonlijkheid weerspiegelt.

Volledige samenhang 

Hedendaags creatief, pure eenvoud, landelijke authenticiteit, retro-stijl, klassevol zen... je douche kan uitgevoerd worden in elke denkbare stijl, ongeacht of hij een intiem hoekje is of het middelpunt van de badkamer vormt. Van zo'n brede waaier van mogelijkheden krijg je misschien keuzestress? Laat ons die snel wegnemen, want de oplossing is eenvoudig: consistentie. Alles wat je kiest, moet bij elkaar passen en bijdragen aan de aangename sfeer van je badkamer.

Inrichting douche
Inrichting douche

Alles heeft zijn functie  

Laat de wandbekleding van je douche bijvoorbeeld uitvoeren in dezelfde kleur en textuur als de rest van je badkamer. De accenten die het bijzondere karakter van je douche benadrukken, breng je aan met de meer discrete elementen zoals de profielen, het kraanwerk en de accessoires.

Sommige fabrikanten bieden een ruim gamma van handgrepen en scharnieren aan voor je douche, zodat je alles kan afstemmen op de meubels en accessoires die je koos voor je badkamer.

Volgens jouw behoeften  

Het glas waarvan de douchewand is gemaakt, is zeer stevig en veilig. Bovendien kan het aan al jouw behoeften worden aangepast. 

  • Hou je van licht en openheid, kies dan voor een volledig transparant glas
  • Wil je je privacy behouden, kies dan voor gezandstraald, gerookt of mat glas. Of voor een glazen douchewand met ondoorzichtige stroken halverwege de wand. 
  • Mag het wat origineler? Verschillende fabrikanten bieden gekleurde wanden aan (grijs, bruin, maar ook blauw, geel...) of wanden die versierd zijn met patronen of een zeefdruk. Er zijn er ook waarop dunne zwarte rechthoeken zijn aangebracht, voor een stoere industriële look. 

En nog iets: als je in een kleine badkamer kiest voor een spiegelwand, wordt de ruimte meteen dubbel zo groot!

Inrichting douche
Inrichting douche

Een stijlvol kader 

Het enige wat je nu nog moet doen, is de profielen van je douchewand kiezen. Niet onbelangrijk, want zij bepalen het kader van je douche. Om ze te laten aansluiten bij jouw persoonlijkheid, zijn ze tegenwoordig verkrijgbaar in de meest uiteenlopende stijlen. Van uiterst klassiek tot hedendaags en vintage: roestvrij staal, geborsteld nikkel, chroom, goud, zilver, wit, zwart, glanzend of mat... 

Bathroom Planner

Ontwerp je toekomstige badkamer

Ontwerp je badkamer online en in 3D met onze Bathroom Planner.

Start je ontwerp
Laat je gidsen!

Maak een afspraak voor persoonlijk advies

Onze experts staan aan je zijde om je te begeleiden bij je keuzes.

Maak een afspraak