/getattachment/b7a869ae-827f-4553-9c0c-afa7298ca7d0/SDB_choisir_head.jpg?lang=fr-BE&width=2480&height=1837&ext=.jpg

Hoe kies je best de uitrusting voor je badkamer?

Aan het (ver)bouwen? Wordt het stilaan tijd om na te denken over je badkamer? Maar hoe begin je daar precies aan, zo een volledige badkamer samenstellen? Wij zetten het al even voor je op een rijtje.

De badkamervloer en -muren

Begin met de vloer en de muren. Deze zullen de toon zetten voor de sfeer en stijl die je badkamer zal uitstralen. Overweeg je persoonlijke wensen (of die van je gezin) zowel als je smaak. Er zit zeker iets tussen wat voor jou zal matchen!

Indien je vloerverwarming wenst, is dit uiteraard ook het geschikte moment om dit in detail te bekijken.

De badkamermeubels, het bad en/of de douche

Voor je je bad en/of douche kiest, beslis je welk soort meubels je verkiest. Een staand meubel, een hangend meubel, een meubel op pootjes... Vervolgens kan je een geschikt model zoeken op basis van je stijl. Ook je wastafeltablet, waskom of aparte wastafel kan je krijgen in alle soorten en maten. Vergeet de details niet: het opbergsysteem, de verlichting, het materiaal en de afwerking.

Dan is het tijd om de knoop door te hakken: een bad, een douche of beide? Overweeg de mogelijkheden voor de beschikbare ruimte en hou rekening met alle voor- en nadelen.

Sol et murs

De badkamerkranen

Bij de keuze van je kranen is het heel belangrijk dat deze van goede kwaliteit zijn, maar het design moet hier tegenwoordig zeker niet voor onderdoen! Het gamma aan kranen is immers al bijna even uitgebreid als dat van de rest van je inrichting. Zo kan je ook alles mooi op elkaar afstemmen. Je zal kranen moeten kiezen voor je wastafel, (eventueel) handwasbakje, douche en/of bad.

Wil je water besparen? Dan kies je best voor een eengreepsmengkraan, thermostatische kraan of elektronische kraan.

Een wc in je badkamer? En welke radiator kies je?

Zelfs het wc-hoekje brengt heel wat keuzes met zich mee. Is er plaats voor een aparte wc of komt het toilet in de badkamer zelf? Kies je een staand wc of een hang model? Graag een douche-wc? Of hou je het liever simpel? Denk ook aan de zitting. Tegenwoordig kiezen veel mensen voor een langzaam sluitende ‘soft-closing’.

Ook de opties aan radiatoren zijn uitgebreider dan je denkt. De ruimte die je ter beschikking hebt kan mee bepalen of je een verticale of horizontale radiator wenst. Maar ook qua designmogelijkheden moet de radiator niet onderdoen. In een kleinere ruimte is een handdoekradiator heel populair.

Robinetterie et WC

Je badkameraccessoires zijn minstens even belangrijk als de rest bij de keuze van je badkamerinrichting. Spiegels, lampen, zeephouders, glashouders, handdoekhouders,… ze zijn de ‘finishing touch’ zowel qua comfort als qua design van je badkamer!

Nog twijfels? Vraag de mening van een expert