/getattachment/881e3554-0af6-4a50-ab5a-7940b5a711e3/economisez_head.jpg?lang=nl-BE&width=2480&height=1837&ext=.jpg

Besparen in de badkamer: tips die je energiefactuur doen dalen

Iedereen wil minder verbruiken. De badkamer biedt veel mogelijkheden om energie te besparen, op water én warmte. Zo help je niet enkel het milieu een handje, je energiefactuur daalt ook aanzienlijk. Je kan energie besparen door je gedrag aan te passen, maar moderne badkamers beschikken over slimme toestellen die je daarbij helpen.

Water besparen met waterbesparende kranen

Je kan water besparen door de kraan eenvoudigweg dicht te draaien tijdens het tandenpoetsen of inzepen. In de catalogus van Facq vind je toestellen aangepast aan de behoeften van deze tijd. Zij helpen je dagelijks om comfortabel te besparen op water.

Waterbesparende kranen en douchekoppen  zijn ontworpen om zo spaarzaam mogelijk om te gaan met water. Je hebt de keuze tussen verschillende types, die alle een minimum aan waterverbruik garanderen. Vaak gaat veel water verloren tijdens het regelen van de warmte en de straal. Dat probleem behoort dankzij deze kranen tot het verleden.

Water besparen

Gratis warm water dankzij een zonneboiler

De meest economische én duurzame manier om water te verwarmen is met een zonneboiler: de warmte van de zon is gratis, en levert ons verwarmd water in de douche en bij de afwas. De installatie van een zonneboiler vraagt een kleine investering, maar die wordt goedgemaakt  door de besparing van energie en uitgaven op lange termijn. Op je energiefactuur is warm water immers verantwoordelijk voor ongeveer twintig procent van je kosten.

Duurzaam verwarmen = besparen in de badkamer

Iedereen wil genieten van een aangename warmte na een bad of douche. Ook hier kan je energie besparen door duurzaam te verwarmen.

Staat je huis in de zon, dan kan je opnieuw voor een zonneboiler kiezen. Vergelijkbaar is de werking van de warmtepomp: zij gebruikt warmte-energie uit de lucht, het grondwater of de bodem, en ook deze is gratis. Behoren deze twee niet tot de mogelijkheden, kies dan voor een nieuwe condensatieketel. Die kan je tot dertig procent energie besparen.

Geïnspireerd om je energiekosten voor eens en voor altijd te doen kelderen? Bekijk de ontelbare mogelijkheden in de catalogus van Facq.