/getattachment/fbce5b38-bc0d-4b23-9f27-fa78ebca71bb/SDB_rangee_head.jpg?lang=fr-BE&width=2480&height=1837&ext=.jpg

Alles begint bij een goede organisatie in je badkamer!

Rommel in huis is nooit aangenaam. En in de badkamer al helemaal niet! Tot rust komen in een chaotische badkamer is niet voor iedereen weggelegd. Maar opruimen blijft onze minst favoriete bezigheid. We stellen het maar al te graag uit, want ja... hoe begin je eraan? Kan jij ook wel wat praktische tips gebruiken om efficiënt aan die opruimsessie te beginnen? Met deze hulp begin je binnenkort met veel plezier (of toch iets minder gezucht) aan de organisatie!

Hoe kan ik efficiënt mijn badkamer organiseren?

Joke Himpens is organizing coach en deelt al te graag haar tips & tricks via haar platform 'Practical Joke' en bijhorende blog. In een interview met Livios deelde ze enkele tips voor een efficiënte organisatie.

  • Begin klein: begin met als doel 1 lade of 1 kast te organiseren. Maak een To-Do-List met al je afzonderlijke doelen zodat je elk bereikt doel kan schrappen. Niets zal je meer motiveren dan het zelfvoldoeningsgevoel na elke doorstreepte goal!
  • Spullen verdienen een vaste en logische plaats, op die manier zal iedereen ook sneller geneigd zijn om ze op die plaats terug te leggen en voelt het nooit aan als opruimen.

  • Wees niet bang om spullen weg te gooien tijdens het schoonmaken wanneer je twijfelt of ze wel nog gebruikt worden. Door ze gewoon in een kast weg te steken worden ze vergeten en wordt het probleem verlegd. Om dit efficiënt te organiseren, kan je verschillende boxen maken met verschillende labels waarin de spullen aan een meer specifieke plaats worden toegewezen (bijvoorbeeld 'houden-zelfde kast', 'houden-ergens anders', 'weg-containerpark', 'weg-vrienden', ... Meteen erna kan je ze dan naar hun toegewezen doel verplaatsen.

  • Zorg voor lage opbergkasten voor de kinderen. Zo spoor je ze aan om hun spullen hierin te leggen en niet te laten rondslingeren. Je zal zien dat zelfs zij (meestal) geneigd zullen zijn om het proper te houden.

  • Indien je de rommel écht niet los kan laten, is het toegelaten om één rommellade of -bakje te maken. Maar houdt het bij die ene lade. Wanneer dit begint uit te puilen, maak je een nieuwe selectie van te houden rommel en weg te smijten rommel.
Salle de bains bien rangée

Joke Himpens deelt tenslotte nog mee dat wanneer alles een logische en vaste plaats heeft, je ook gemakkelijk in één oogopslag een goed overzicht krijgt van je volledige voorraad/collectie. Hierdoor bespaar je jezelf er dus ook nog eens tijd en moeite mee.

Nog meer tips om je badkamer efficiënt op te ruimen

Wil jij echt alles weten over efficiënt opruimen? Ook experte Marie Kondo begeleidt je van begin tot einde in haar boek “Opgeruimd!”. In dit boek worden speciale opbergmethodes voor je badkamer verder uitgelicht.

Dankzij de combinatie van al deze tips zal jouw badkamer binnenkort enkel nog positieve energie en rust uitstralen! En… een goed opgeruimde badkamer vertaalt zich vanzelfsprekend in rust in je leven. Veel succes!

Liever een paar tips op maat?

Maak gerust een afspraak in één van onze showrooms voor persoonlijke tips!


La magie du rangement