Bad kopen: enkele technische en praktische tips voor de juiste keuze | Facq
Facq

Bad kopen: enkele technische en praktische tips voor de juiste keuze 

Categorie: Badkamer

 

Voor velen is de keuze van een nieuw bad er een van puur esthetische aard. En niet verwonderlijk, toch? De modernste baden die vandaag beschikbaar zijn op de markt overtreffen dikwijls onze stoutste verwachtingen. Maar onthoud dat bepaalde design baden niet steeds geschikt zijn voor alle types van badkamers… Alle opties afwegen alvorens een bad te kopen is dus de boodschap! Het bad is de middelpunt van belangstelling, en kan uw badkamer maken of kraken. Wij proberen u alvast op de juiste weg te helpen wat betreft een nieuw bad kopen, met de volgende tips en tricks.

Houd rekening met de grootte van uw badkamer!

In sommige gevallen een meest voor de hand liggende ‘beperking’, maar dikwijls ook een handig instrument om de beschikbare ruimte creatief en optimaal in te richten/te benutten! Afhankelijk van de beschikbare ruimte, zult u een ander type bad kiezen. In het geval van een grote badkamer zijn de mogelijkheden al wat uitgebreider: een hoekbad, een bad op pootjes, een eilandbad of vrijstaand bad; alles is mogelijk! Als uw badkamer echt zeer ruim is, twijfel dan niet om voor een eilandbad te gaan! Er is geen betere manier om de aandacht te trekken met een design bad, in het midden van uw badkamer… Beschikt u over een vierkante badkamer? Dan is een hoekbad ongetwijfeld de meest geschikte oplossing! Buiten het gebruiksgemak, zal een hoekbad meer dynamiek in uw badkamer brengen.

De technologie staat natuurlijk ook niet stil. Sommige baden zijn uitgerust met LED verlichting die automatisch van kleur veranderen en zo een heerlijk relaxte sfeer creëren! Of wat dacht u van wellness in de badkamer met een whirlpool?!

En wat met een kleine badkamer?

Ook voor de kleinere badkamers zijn er creatieve oplossingen, die optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte. Een daarvan is de bad douche combi. Bij Facq vindt u badkuipen met verschillende groottes terug, vanaf 70cm en groter. Deze types badkuipen zijn in alle vormen en formaten te verkrijgen en worden uitgerust met een douchewand. Op die manier hoeft u zelfs niet te kiezen en kunt u genieten van de voordelen van een bad én een douche! Een asymmetrisch bad is nog een andere mogelijkheid, waarmee veel plaats kan gewonnen worden.

Welk materiaal voor uw bad te kiezen?

Badkuipen uit acryl zijn ongetwijfeld de meest bekende, maar meteen ook de meest betaalbare. Acryl heeft voornamelijk twee belangrijke voordelen: het is slipvrij en neemt de temperatuur van het water aan. De allernieuwste technologische innovatie betreft Corian. Dit composiet materiaal heeft een aantal unieke eigenschappen: het is zeer krasbestendig en kan in elke vorm gegoten worden. Het absoluut de meeste mogelijkheden, maar dat weerspiegelt zich logischerwijze in de prijs… Daarnaast is het composiet materiaal Quaryl ook zeer duurzaam en ultralicht, uitstekend voor in de badkamer dus!

#badkamer inrichten #kleine badkamer #bad   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: