/getattachment/0c907820-301d-4ea7-b52b-0082262e8c5d/SDB_budget_head.jpg?lang=fr-BE&width=2480&height=1837&ext=.jpg

Hoe een schatting maken van je budget voor je badkamerrenovatie?

Je budget hangt af van een heel aantal factoren: de grootte van je badkamer, je materiaalkeuze, je meubelkeuze, in hoeverre je zelf renoveert of laat renoveren… Een tot in de puntjes correcte inschatting van de kosten maken is dus niet mogelijk. Toch bestaan er een paar richtlijnen om een vrij adequaat idee te krijgen van het budget dat je zal moeten voorzien voor je badkamerrenovatie.

Welke factoren doen de kostprijs oplopen?

Vanzelfsprekend speelt de mate van luxe die je wenst een grote rol in je renovatiebudget. Voor een stijlvolle inloopdouche betaal je meer dan wanneer je kiest voor een douchecabine. Ook wanneer je zowel een douche als een bad wenst, moet je rekening houden met heel wat extra budget. Hierin speelt de oppervlakte van je badkamer dus ook een grote rol.

Ook goede, kwalitatieve meubels zijn een investering. Zeker wanneer je dat extra tikkeltje design wil of als je je meubels graag op maat wil.

Een laatste bepalende factor in de kostprijs van je badkamerrenovatie is het niveau waarin je wenst te renoveren. Welke werken zijn er nodig? Zijn er veel technische werken? Waarvoor ga je een professional inschakelen? Wens je extra technische snufjes zoals bijvoorbeeld vloerverwarming?

Inloopdouche

Hoe kan je de prijs voor je badkamerrenovatie beperken?

Wanneer je kiest voor kwaliteit betaal je hier natuurlijk ook voor, niets nieuws. Minder kwalitatieve meubels zullen echter sneller verslijten waardoor je beter in kwaliteit investeert. Stel prioriteiten van meubels die nodig zijn en bekijk of de standaardafmetingen voor jou voldoen. Design hoeft niet altijd het duurste van het duurste te zijn. Ook een eenvoudig meubeltje en een eenvoudige kraan hebben hun charmes. Steek bij de renovatie zelf de handen uit de mouwen waar het mogelijk is en bespaar een hoop onnodige kosten.

Welk budget moet je (in theorie) voorzien voor de renovatie?

Een exacte algemene renovatie kostprijs bestaat niet, maar deze indicaties helpen je alvast op weg:

  • Voor een kwalitatief, design badkamermeubel mag je rekenen op een gemiddeld budget van 1000 à 3000 euro, afhankelijk van het design, de grootte,...

  • Voor een douche betaal je gemiddeld 1500-2500 euro naargelang je een inloopdouche wenst of niet en natuurlijk ook de grootte en het materiaal.
  • Een bad valt gemiddeld op 600-2000 euro all in, maar kan stijgen tot maar liefst 5000 euro wanneer je voor pure     wellness kiest.
  • Een kwaliteitsvolle douchekraan vind je vanaf 600 euro, maar ook hier kan je voor pure luxe kiezen van richting de 1500     euro.

  • Voor een gemiddeld chique wastafelkraan betaal je een 200-400 euro.
  • Last but not least: het toilet. Een standaard toilet zal je tussen de 250 en 600 euro kosten. Dat eerste bedrag eerder voor een staande wc en het tweede voor een hangende wc. Wanneer je liever een douche-WC hebt, betaal je al snel 2000 euro.

 

Voor het plaatsen van een volledig vernieuwde, goede kwaliteit badkamer moet je zeker rekenen op een budget van 10.000 euro. Hou ook altijd rekening met een paar onvoorziene kosten.

Wanneer je een heel kwalitatieve badkamer met wat duurdere materialen wil en er moeten water- en elektriciteitsleidingen verlegd worden, nieuwe betegeling aangebracht,… kom je al snel aan 15.000-20.000 euro. Dit laatste bedrag is dan eerder een richtlijn bij een heel grote badkamer met veel meubels, maatwerk, vloerverwarming,…

 

Graag een schatting op maat? Vraag een persoonlijke offerte aan bij 1 van onze experts.

Welk budget?