/getmedia/e9f10d84-5ac1-4f9c-838c-7963df78c324/Header_Groen.jpg?width=1920&height=595&ext=.jpg

Groen, de trendkleur voor de badkamer

Ontdek vier goede redenen om groen te gebruiken in de badkamer, het toilet en de keuken. We geven je ook enkele tips!

Waarom zou je groen kiezen voor de badkamer, het toilet of de keuken? Om minstens vier goede redenen. Ontdek ook enkele tips om het leven ‘door een groene bril’ te zien!

  1. EEUWIGE LENTE

We hebben allemaal groen, licht en een open gevoel nodig. Het bewijs? Zodra de lente in het land is, trekken we met z’n allen naar buiten: naar de pleinen, de parken… Omgekeerd slaat bij donker weer onze stemming vaak om in somberheid. Sommige badkamers hebben geen ramen. Groen, de kleur van planten bij uitstek, nodigt er in elk seizoen lucht, licht en natuur in uit.

2. ANTISTRESS

In het kleurenspectrum is groen het exacte neutrale punt waarop de kleurbalans is gebaseerd. Het staat dan ook symbool voor evenwicht, verlangen naar ruimte, vrijheid, onafhankelijkheid en autonomie. In de kleurentherapie wordt groen gebruikt om de geest te kalmeren en te stabiliseren, een gevoel van rust te creëren en ons lichaam te laten herleven.

Groen, de trendkleur voor de badkamer
Groen, de trendkleur voor de badkamer

3. GEZONDE ATMOSFEER

Stilstaand water is niet bevorderlijk voor een gezonde atmosfeer. In de feng shui (de Chinese kunst van het leven) is groen de kleur van het element ‘hout’ dat zich voedt met water en op die manier alle negatieve effecten tegengaat: planten in de keuken, badkamer of toilet nemen vochtigheid op en geven de ruimte opnieuw leven en frisheid.

4. TIJDLOOS TRENDY

Je hoeft geen schrik te hebben om groen beu te geraken want het is altijd en overal aanwezig: weides, gazon, bos, boom, tuin, haag of zelfs gewoon een plant in een pot – groen is de dominante kleur in het plantenrijk. Ander voordeel: groen bestaat in een heleboel verschillende tinten die je makkelijk met elkaar kan combineren: flessengroen, appel, spar, celadon, eend, pistache, olijf, citroen, smaragd, linde, verdigris, absint, kaki, jade, amandel, anijs, spinazie, salie…

ENKELE TIPS

Hoe gebruik je groen het best? Ga voor de ‘green touch’: werk met kleine accenten of kleurtoetsen.

  • Een muur: verf hem groen, gebruik groen behangpapier of groene tegels. Of ga voor een heuse muur van planten.

  • Meubels en -accessoires: wastafel, badkuip, kraanwerk, gootsteen, werkblad – ze bestaan allemaal in een groene versie of ze nu van glas, geëmailleerd staal, keramiek of hars zijn gemaakt.

  • Meubels: bij verschillende fabrikanten vind je groene fronten, grepen, badpanelen en doucheprofielen.

  • Nog meer accessoires: liever wat discreter? Gebruik dan groene decoratievoorwerpen: flessen, tandenborstelbeker, zeepbakje, vuilbakje, badmatje, handdoeken, wasmand…

  • Planten: voor een groene en zen badkamer gaat er niets boven een paar planten. Sommige voelen zich als een vis in het water in een vochtige omgeving en doen het dus uitzonderlijk goed in de badkamer.

Newsletter

Blijf op de hoogte

Nieuws, trends en promo's...

Abonneer je op onze maandelijkse newsletter

Schrijf je in
Laat je inspireren

Vind je Showroom

Voor al je wensen, laat je inspireren door onze inrichtingsmogelijkheden.

Onze Showrooms