/getmedia/995d41a9-3236-43bc-a839-ef2802303267/Header-Kleurentherapie.jpg?width=1640&height=580&ext=.jpg

Geniet van alle voordelen van kleurentherapie bij je thuis

Kleurentherapie maakt gebruik van kleuren om je te ontspannen of net extra energie te geven. Ontdek hoe jij ervan kan genieten in je badkamer!

Groen lachen, het leven door een roze bril zien, rood aanlopen, een blauwtje lopen, groen zien van jaloezie… kleuren drukken onze gevoelens uit en hebben elk hun eigen energie. Hoe kan je daar je voordeel mee doen in je eigen badkamer?

Kleuren hebben verschillende positieve eigenschappen voor zowel onze lichamelijke als mentale gezondheid. 

In de ayurveda worden kleuren al eeuwenlang gebruikt om energie in balans te brengen. Leonardo da Vinci verwerkte violet in zijn glasramen om het mediteren krachtiger te maken en de filosoof en arts Avicenna stelde in de XIeeuw een charter op waarbij hij kleur en gezondheid met elkaar in verband bracht. Al deze oude praktijken worden vandaag kleurentherapie genoemd.

WAT IS KLEURENTHERAPIE PRECIES?

Kleurentherapie komt uit de alternatieve geneeskunde en werd bedacht door de Franse neuropsychiater en acupuncturist Christian Agrapart. In deze therapie wordt de straling van kleuren gebruikt om bepaalde psychische en emotionele problemen te behandelen, om patiënten te kalmeren of om hen opnieuw energie te geven.

Kleurentherapie in je badkamer

HOE WERKT HET?

Elke kleur heeft een unieke vibratiegolf. Onze ogen zien en reageren op de verschillende kleurnuances maar ook onze huid is erg gevoelig aan het licht en het kleurenspectrum. Bij kleurentherapie wordt de kleur op het hele lichaam of op een bepaalde zone geprojecteerd om een bepaalde respons op te wekken:

  • Warme kleuren (rood, oranje, geel) activeren en verwarmen;
  • Koude kleuren (tinten van blauw) kalmeren en verzachten;
  • Neutrale kleuren (tinten van groen) reinigen en brengen nieuw evenwicht.

KLEURENTHERAPIE BIJ JE THUIS

Heel wat spa’s, welzijns- en thalassocentra combineren hydrotherapie met kleurentherapie om de kracht van het water te koppelen aan die van kleuren. Maar er zijn vandaag ook verschillende oplossingen op de markt om er bij je thuis, in de badkamer, van te profiteren: 

  • Kleurentherapiekits die je installeert in je bad. Ze bestaan uit één of meerdere rode, blauwe, groene en/of gele spots die werken met een afstandsbediening;
  • Regendouches met geïntegreerde LED-verlichting waarvan je de verschillende kleuren instelt op basis van je humeur.

TOTAAL WELZIJN

Wil je je lichaam en geest een extra boost geven om de dag optimaal te starten? Of ga je eerder voor totale ontspanning na een sportsessie of het werk? Dit is allemaal mogelijk:

  • Combineer massage, muziek, essentiële oliën en kleurentherapie in een (vrijstaand) bad of een douchecabine met straaldouches;
  • Kies het therapiesysteem MILKo2 van Aquamass en vermijd littekens, kraaienpootjes en onregelmatigheden van de huid dankzij het gebruik van 100% zuiver water zonder toevoegingen;
  • Je kan ook een whirlpool (CombiPool Comfort en CombiPool Active van Villeroy & Boch of de producten van Aquamass) op het bad van je keuze installeren.

 Een voorbeeld? De Facq Aqua kit past op elk type bad en zorgt voor zowel een revitaliserende als ontspannende massage van de rug, zijkanten en voeten door water en lucht. Met multi-kleuren LED-spots.

Laat je gidsen!

Maak een afspraak voor persoonlijk advies

Onze experts staan aan je zijde om je te begeleiden bij je keuzes.

Maak een afspraak
Showroom
Laat je inspireren

Vind je Showroom

Voor al je wensen, laat je inspireren door onze inrichtingsmogelijkheden.

Onze Showrooms