De elektronische kraan, ook voor thuis | Facq
Facq

De elektronische kraan, ook voor thuis 

Categorie: Inspiratie

 

Je houdt je handen onder de kraan en hij begint automatisch te lopen. Op openbare plaatsen zijn ze alomtegenwoordig, maar nu kan je ze ook bij jou thuis installeren. Ze zijn niet alleen heel erg handig,  ze verhogen ook de hygiëne. We stellen je graag voor aan het nieuwe, technologische hoogstandje voor je badkamer: de elektronische kraan!

 

Een elektronische kraan in huis? Handig!

Herinner je je nog de eerste keer dat je oog in oog stond met een elektronische kraan? Even zenuwachtig zoeken naar de draaihendel tot het je plots begint te dagen … “Hij gaat automatisch!” Denk eens aan de voordelen van deze kraan in huis…

De voordelen van de elektronische kraan

In de eerste plaats is de elektronische kraan enorm gebruiksvriendelijk. Je houdt er je handen, tandenborstel of beker onder en het water begint automatisch te stromen. Hou je niets voor de sensor, dan wordt de waterstraal onmiddellijk onderbroken.

Je kan je wel inbeelden dat deze kraan ook erg zuinig is. Met een elektronische kraan kan je tot 80% water besparen. Dat is gunstig voor het milieu, maar ook je portefeuille is er blij mee.

En last but not least: de elektronische kraan is ook enorm hygiënisch. Je moet de kraan namelijk niet meer met je vuile handen aanraken. Nadien moet je de kraan ook niet opnieuw aanraken om hem uit te zetten. Wat een luxe!

Elektronische kranen bij FACQ

Wat zo’n technologisch hoogstandje mag kosten? De Optima-kraan van Oras kost €195. Ook de collecties Electra (vanaf € 59.38) en Cubista (vanaf €303.37) van Oras bieden een elektronische kraan. Deze kranen werken allemaal via infrarooddetectie.

Ook de kranen Tempomix 3 (€229) en Temposoft 2 (vanaf €59) van Delabie helpen je om water te besparen in de badkamer. Het water van dit zelfsluitende kraanwerk stopt na 15 seconden automatisch met lopen. 

#ecologisch #hygiëne #kraanwerk   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: