/getattachment/936e3956-5bf0-4e5c-a544-fc9a02e754b7/Foto-artikel-overstromingen.jpg?lang=nl-BE&ext=.jpg

Radson en Facq tonen warm hart voor slachtoffers overstromingen

In juli 2021 kreeg West-Europa af te rekenen met ongeziene overstromingen. Alleen al in Wallonië vielen tientallen slachtoffers en raakten ruim 38.000 woningen beschadigd. De solidariteitsacties kwamen gelukkig snel op gang en ook Radson en Facq wilden graag hun steentje bijdragen. Dankzij een mooie samenwerking werden er 520 nieuwe radiatoren geleverd aan gezinnen in nood.

Moeilijke start

“Dat we iets wilden doen om de slachtoffers van de overstromingen te ondersteunen, daar waren we het bij Radson en Facq snel over eens,” vertelt Laurent Dendal, Commercieel Directeur bij Facq. “Er werd vlot een partnership gesloten waarbij Radson de nieuwe radiatoren doneerde en Facq er vervolgens voor zou zorgen dat deze bij de slachtoffers terecht kwamen.” Maar alle goede bedoelingen ten spijt, bleek het in eerste instantie niet zo eenvoudig om de radiatoren op de juiste plaats te krijgen. Overheidsinstanties en hulporganisaties zoals het Rode Kruis waren namelijk aanvankelijk gefocust op het bieden van hulp op korte termijn, met o.a. voedsel en kleinere huishoudtoestellen. 

Lokale hulp

Dankzij het contact tussen Radson en Léon Sagehomme, een belangrijke industrieel uit Verviers die met zijn wolwasbedrijf zelf slachtoffer was geworden van de overstromingen, kwam er schot in de zaak. Stap voor stap werden de juiste mensen in het verhaal betrokken. Zo konden sinds begin 2022 de radiatoren worden geschonken aan slachtoffers die ondertussen hun huis opgeruimd en voldoende gedroogd hadden om het opnieuw te verwarmen. 

Logis social

De actie werd onlangs afgesloten met de levering van een grote partij nieuwe radiatoren bij de Luikse huisvestingsmaatschappij Le Logis Social de Liège. Zij zullen de radiatoren geleidelijk installeren in de ondergelopen sociale woningen in hun beheer. Zo kunnen ook deze woningen stilaan opnieuw worden afgewerkt en kunnen de bewoners deze winter zorgeloos genieten van een gezellige warmte in huis.