/getattachment/02e3848f-08cf-477c-89f2-5f2567d02d27/Het-geluk-lacht-je-toe-met-de-scandinavische-levensstijl-hygge.jpg?lang=fr-BE&width=1920&height=1080&ext=.jpg

Het geluk lacht je toe met de Scandinavische levensstijl Hygge

Al van Hygge gehoord? Deze Deense lifestyle trend is ideaal voor de koude winterdagen die voor de deur staan. Gezelligheid verzekerd! Wist je dat het geluk helemaal niet ver te zoeken is? Wij stellen je voor aan de Hygge trend.

Wat is Hygge precies?

Hygge is een Deens concept dat staat voor de verzameling van gezelligheid, geluk en gezondheid door van de kleinste dingen in het leven te genieten... Zoals tijd doorbrengen met vrienden en familie, een nieuwe hobby, een goed boek, een extra uurtje slaap...Voor de Denen bepaalt dit concept grotendeels hun leven. En zoals je waarschijnlijk al hebt opgevangen, behoren de Denen tot de gelukkigste mensen ter wereld. Van die levensstijl kunnen we dus alleen maar bijleren.

Hygge
Hygge

Hygge als interieurtrend: de do’s en don’ts voor een Hygge interieur

Deze levensstijl hangt ook samen met een interieurstijl. Het interieur speelt hierbij zelfs een heel grote rol. Hygge staat voor zachtheid, eenvoud, orde en veel natuurlijke elementen. Breng “het buiten naar binnen” en ontsnap aan alle stress. Qua decoratie denken we hier vooral aan kaarslicht, veel natuurlijk licht, boeken, warme neutrale kleuren en een touch van de natuur zoals planten en hout. In een Hygge interieur is het ook heel belangrijk om een eigen hoekje te hebben waar je gezellig kan relaxen onder een dekentje om je af te zonderen van de alledaagse sleur.

Ook de badkamer is meer dan enkel een plaats om je snel te douchen in de ochtend. Volgens de Hygge trend moet de badkamer de ruimte zijn waar we volledig kunnen ontspannen en relaxen. Een plek waar je volledig tot rust kan komen en jezelf verzorgen. Hiervoor is het belangrijk om genoeg opbergruimte te hebben om zeker geen rommel te zien. Ook hier zien we van design veel natuurlijke elementen terugkomen, een sereen en rustig geheel. Dus vooral geen drukte. Stel zelf je Hygge badkamer samen in onze online catalogus.

Kleine, alledaagse veranderingen kunnen dus een grote impact hebben op jouw geluk! En met de feestdagen lijkt het ons het ideale moment om deze trend een kans te geven. We wensen jullie alvast een warme en gezellige winter toe!