/getmedia/360b3f77-4cc8-4481-b83e-8b41829488f6/Trends-2024_header1.jpg?width=1640&height=580&ext=.jpg

De 7 grootste badkamertrends van 2024

We zijn alweer een aantal dagen ver in het nieuwe jaar en een nieuw jaar betekent traditiegewijs: nieuwe badkamertrends! Wij gingen eens kijken tussen alle nieuwigheden van onze verschillende leveranciers en ontdekten 7 duidelijke trends. Welke heeft jouw voorkeur?

1. Organische vormen

Organische vormen zagen we vorig jaar al opduiken in spiegels, maar in 2024 wordt het pas écht een volwaardige trend. De organische vormen breiden zich nog verder uit in onze badkamer en komen nu ook voor in baden, opzetwaskommen, verlichting, enz.

Hun grillige, asymmetrische karakter verwijst naar de natuur, waar rechte lijnen eigenlijk nooit voorkomen, en geven ons een gevoel van rust. Ze brengen niet alleen zachtheid in onze interieurs, maar zorgen ook voor een speels accent. Wij zijn alvast fan!


Axor - Citterio
Villeroy & Boch - Antao


2. Chroom is back!

Hoewel kraanwerk in chroom eigenlijk altijd al een vaste waarde is in de badkamer, was het de laatste jaren toch eerder ‘not done’. Wou je een stijlvolle badkamer, dan koos je voor zwart, goud of geborsteld kraanwerk. Maar dat hoeft niet langer! In 2024 brengen zilver en chroom de jaren ’70 terug naar onze badkamer.

Is een kraan in chroom toch net iets te gewoon voor jou? Dan kan je voor champagne- of koperkleurig kraanwerk kiezen, want ook deze kleuren zien we het komende jaar volop.

3. Ton sur ton

In 2024 kiezen we voor één en dezelfde kleur die we in heel onze badkamer laten terugkomen. Dit wordt ook wel ton sur ton genoemd. Op deze manier voeg je kleur toe aan je badkamer, maar houd je je ontwerp toch rustig. Let wel op dat het niet te saai wordt. Dit vermijd je door verschillende tinten van dezelfde kleur te combineren en door verrassende materialen en texturen te integreren. Kleuren die we bij deze trend vaak zien terugkomen zijn beige, lichtroze en lichtgroen

  

Sanijura - double jeu

4. Spa at home

In 2024 speelt comfort een belangrijke rol in ons interieur. Na een dag hard werken, willen we kunnen ontspannen en tot rust komen op een veilige en stijlvolle plek. In onze badkamer vertaalt zich dit in het gebruik van neutrale kleuren en aardetinten, natuurlijke materialen en warme houtsoorten.

Het luxegevoel creëer je met een ruime inloopdouche, een regendouchekop of een dubbele wastafel. Je kan zelfs nog een stapje verder gaan en een eigen whirlpoolsysteem installeren. 


Duravit - Vitrium Color Plus
hansgrohe - Rainfinity


5. Popping colours

Naast zachte, monochrome kleuren, vinden we in 2024 ook net heel felle kleuren in onze badkamer terug. Met alles wat er om ons heen gebeurt, gaan we eens te meer op zoek naar kleur en positiviteit in ons leven. 

Hou je bij deze trend ook vooral niet in. Voor een keer is less niet more. Denk: colour blocking met hevige kleurencombinaties en sterke contrasten. Van je meubel tot het toilet, van je radiator tot je opzetwaskom: alles voor je badkamer is tegenwoordig te verkrijgen in een felle kleur.  

6. Met of zonder ribbels?

Dit was tot voor kort een vraag die je jezelf alleen in de chips rayon moest stellen, maar nu dus ook bij de keuze van je badkamerinrichting. Ook deze trend zagen we vorig jaar al opduiken, vooral dan in badkamerkasten, maar in 2024 komen geribbelde oppervlakken in nog veel meer toepassingen. Denk aan douchewanden, radiatoren en zelfs toiletpotten. Geribbelde meubels zijn een slim idee wanneer je met een ton-sur-ton kleurenpalet werkt. Reliëf en textuur zorgen immers voor karakter en brengen leven in je badkamerontwerp.  


Burgbad

7. Duurzame materialen, handgemaakt en ambachtelijk

In 2024 omarmen we imperfecte structuren en texturen die getuigen van ambachtelijk vakmanschap. Accessoires en meubels zonder gladde afwerking in beton of keramiek, tadelakt of kalkverf, natuurlijke stoffen, enz. Het handmatige mag als het ware gezien worden. Het resultaat hiervan is een warme, gezellige ruimte die er niet perfect of afgelikt uitziet, maar die toch heel stijlvol en luxueus aanvoelt.