/getmedia/adcb805f-c41b-445f-b17b-bb24117431cd/Groeven_header.jpg?width=1640&height=580&ext=.jpg

Badkamers met reliëf en textuur: stijlvol en origineel

Waar onze badkamer vroeger vooral een functionele ruimte moest zijn, besteden we nu veel meer aandacht aan het esthetische ook. Het interieur van onze badkamer wordt steeds vaker een verlengde van onze woonkamer en keuken, waarbij we voor dezelfde kleuren en materialen kiezen. Zo zien we nu ook stijlvolle groeven en verrassende texturen verschijnen in onze badkamer. Van wandbekleding tot meubels en zelfs kranen, afwerkingen met groeven en textuur transformeren je badkamer in een elegante en verfijnde ruimte.

Burgbad - Free


Stijlvolle douches

Bij een douchescherm kiezen we vaak standaard voor transparant glas, maar tegenwoordig bestaan er zoveel originele alternatieven. Een douchescherm in geribbeld glas geeft je badkamer instant een seventies gevoel en biedt veel meer privacy. Liever wat meer karakter, ga dan voor een glazen wand met frame. Het zwarte kader zorgt voor een sterk contrast en geeft extra pit aan je badkamerontwerp. 

Badkamermeubels met karakter

Een meubel met groeven past eigenlijk quasi binnen elke stijl. Wil je liefst een moderne look, opteer dan voor smalle, verticale groeven die dicht op elkaar volgen. Zwart kraanwerk en donker marmer dragen bij aan een strakke, hedendaagse sfeer. Maar je kan er ook voor kiezen om je kleurenpalet net heel licht en neutraal te houden, zoals op de foto hiernaast. Zo trekt je meubel met groeven alle aandacht en wordt het de eyecatcher in je ruimte. 

Mag het allemaal wat romantischer, kies dan voor horizontale groeven en combineer met aardse tinten en zachte materialen voor een warmer resultaat. Voor zij die liever geen groeven hebben, vind je tegenwoordig ook tal van meubels met een marmerafwerking of een grove houttextuur.


Walk-in douchewand Inda
Ideal Standard - Ultra flat S


Gedetailleerd kraanwerk

Met alle verschillende vormen, kleuren en types kranen die al op de markt zijn, vraag je je af hoe je je tegenwoordig nog kan onderscheiden. Wel, ook hier hebben groeven en textuur intussen hun plaats veroverd, zij het op een iets subtielere manier. De lijnen en patronen op de hendel of draaiknop lijken misschien een verwaarloosbaar detail, maar het is net dat wat karakter geeft en originaliteit toont.  

Functionele douchebak

Een douchebak met natuursteeneffect zorgt niet alleen voor een luxueuze uitstraling, maar krijgt door de structuur en het reliëf een bijkomend antislip effect. Mooi meegenomen, toch? De warme, karaktervolle uitstraling maakt dat deze douchebakken overal te integreren zijn, van minimalistisch modern tot bohemian chic.  Jo - Paffoni

Wandpanelen als quick fix

Wil je jouw badkamer graag snel een andere look geven zonder dat het veel werk, tijd en geld vraagt? Dan zijn wandpanelen exact wat je zoekt! Deze panelen komen in verschillende originele kleuren en texturen zoals marmer, beton en donkere steen en worden gewoon op de bestaande ondergrond geplaatst. Met wandbekleding bezorg je je badkamer in geen tijd een originele, stijlvolle make-over, zonder vuile, stoffige verbouwingswerken

EasyStyle - Hüppe
EasyStyle - Hüppe

Grafisch gastentoilet

Een gastentoilet is vaak klein en bevat niet veel meer dan een toilet, een handenwasser en wat accessoires. Het is dus de uitgelezen plaats om een verrassende textuur te integreren. Een handenwasser met onregelmatige buitenkant of een toilet met ribbels of grafisch patroon. Beiden fungeren perfect als eyecatcher, waardoor de rest van de ruimte niet zoveel meer nodig heeft. Enkele functionele accessoires, een spiegel, verlichting en klaar!Duravit - Millio