Een instapbad biedt comfort én veiligheid | Facq
Facq

Een instapbad biedt comfort én veiligheid 

Categorie: Badkamer

 

Ouder worden is bijna onvermijdelijk synoniem met minder mobiel worden. Wanneer dagelijkse handelingen meer moeite kosten, moet je je huis aanpassen. Meestal komt de badkamer daarbij als eerste aan de beurt. Maar wees gerust: een grote verbouwing is niet nodig. Er bestaan eenvoudige systemen die maximaal comfort bieden. Met een instapbad of aangepaste douche hoef je nooit meer bang te zijn om uit te glijden in de badkamer.

 

Wat zijn instapbaden?

Het principe is vrij simpel: een instapbad is een badkuip die aan de zijkant voorzien is van een klein deurtje (doorgaans in glas) dat je opent om in bad te stappen. Je hoeft niet meer je been over de badrand heen te tillen en vermindert zo het risico op valpartijen. Eens je in de badkuip zit, volstaat het om de deur te sluiten en vervolgens te genieten van een heerlijk bad.  

Hoe kies je een instapbad?

Net als traditionele baden heb je instapbaden in alle maten en kleuren. Het is dus perfect mogelijk om een instapbad te vinden dat past bij je badkamer, ook als die aan de kleine kant is. Voor maximaal comfort en veiligheid zijn deze elementen essentieel:

  • De bodem van de badkuip moet over een antisliplaag beschikken.
  • De drempel van de baddeur moet laag genoeg zijn.
  • De baddeur moet hermetisch afgesloten zijn, zodat er geen lekken ontstaan.

De Step-in Pure van Duscholux is een combinatie van douche en instapbad, ideaal voor kleine ruimtes. De rechthoekige badkuip wordt afgesloten door een doorschijnende deur in acryl, die je met één hand opent en die het bad hermetisch afsluit. Een bad-douchecombinatie die mooi oogt en tegelijkertijd plaats bespaart: wat wil je nog meer?  

De aangepaste douche: uitstekend alternatief voor het instapbad

Het instapbad is niet de enige oplossing. Ook een aangepaste douche biedt veiligheid en comfort in de badkamer. De Traymatic van SFA bestaat uit een ultraplatte douchebak en een externe afvoerpomp. De Traymatic laat zich bijgevolg installeren waar je maar wil, en zonder dat daar al te ingrijpende verbouwingen voor nodig zijn.

Een andere optie is de Kinemagic Sérénité van SFA. Daarmee kan je je eigen badkuip transformeren tot een aangepaste douche met een handgreep, een opklapbaar zitje en een antislip-coating. De douchebak is amper 9 cm hoog en biedt dus makkelijk toegang voor wie minder mobiel is.

Wil je graag meer weten over badkameroplossingen voor ouderen en minder mobiele personen? Bekijk onze online catalogus of maak een afspraak bij een Facq-showroom in je buurt!

#badkamer inrichten #bad   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: