/getattachment/230b0511-6ee3-47a0-98b9-56ef3d482f60/Een-nieuwe-douche-Zo-maak-je-de-juiste-keuze.jpg?lang=fr-BE&width=1920&height=1080&ext=.jpg

Een nieuwe douche: zo maak je de juiste keuze

Een douche kiezen is niet altijd even gemakkelijk. Er bestaan oneindig veel mogelijkheden. Kies jij voor comfort, luxe, design, een all-in-one optie…? Vind de douche die op jouw lijf geschreven is door rekening te houden met deze stappen.

1-Kies de plaatsing en vorm van je douche

Waar wil je de douche installeren? Tegen een muur? Tussen 2 of 3 muren? Dit zal invloed hebben op de vorm die je kiest voor je douchebak. Naargelang de plaatsing van je douche, kies je voor een vierkante, rechthoekige of kwartronde vorm.

2-Geef je de voorkeur aan een inloopdouche of een gesloten douche?

Ben je grote fan van een walk-in douche? En heb je er plaats voor? Met een inloopdouche behoud je een heel open ruimte gevoel in je badkamer. Aan design en luxe geen tekort! Maar ook een gesloten douche, in een hoek of een nis, heeft heel wat voordelen: de douche biedt meer privacy, houdt de warmte vast en voorkomt een natte badkamervloer. Aan jou de keuze!

3-Welke deur en wanden kies je voor je douche?

Is je badkamerruimte beperkt? Win plaats door te kiezen voor een schuifdeur of een zwaaideur. Indien je wat meer plaats hebt en een brede douche opening prefereert, kan je kiezen voor een klapdeur. Als het openen van de deur belemmerd wordt, opteer je best voor een draaideur met gedecentreerde, pivoterende scharnieren.

De douchewand bestaat meestal uit transparant glas, maar je kan deze ook een persoonlijke toets geven. Zorg voor meer intimiteit door een douchewand te nemen in zeefdruk of grijs. Of geef je badkamer een ruimere indruk met douchewanden in spiegelglas.

4-Welk materiaal nemen voor je douchebak?

Ook je douchebak is geen eenvoudige keuze. Er zijn verschillende mogelijkheden die stuk voor stuk resistent zijn en aangenaam aanvoelen. Je kan kiezen tussen Acryl (slipvast en past zich aan aan de temperatuur van het water), Quaryl (biedt dezelfde voordelen, maar is nog resistenter), Geëmailleerd staal (krasvast, onbuigzaam en sterk) en kunststof (hard en vormvast). Tegenwoordig bestaan de meeste douchebakken ook in kleur of zelfs in een gepersonaliseerde, originele bedrukking om je douche volledig naar je eigen hand te zetten! Tip: Kies voor een antisliplaag voor extra veiligheid en comfort.

5-Extra tips voor de perfecte douche

Op zoek naar een totaaloplossing? Dan is een douchecabine een gemakkelijke all-in-one oplossing.

Renoveer je je badkamer? Er bestaan verschillende soorten wandbekledingssystemen, zoals Panelle van Duscholux en EasyStyle van Huppe. Deze kunnen gemakkelijk aangepast worden aan elke afmeting van je ruimte. Ze zijn de ideale oplossing om je badkamer eenvoudig te renoveren, zonder stof of lawaai én geven je badkamer in een recordtijd een moderne, retro of rustieke look.